REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Artiștii Ateneului din Iași pe scena Teatrului de Stat Constanţa

Artiștii Ateneului din Iași pe scena Teatrului de Stat Constanţa

Replica API 22 februarie 2019 | 16:21 307

Pe scena Teatrului de Stat Constanța vor urca marți, 26 februarie 2019, de la ora 19.00, artiștii Ateneului din Iași, care se află în turneu cu spectacolul Take, Ianke şi Cadîr, de Victor Ion Popa, în regia lui Ion Sapdaru.

În distribuție: Take – Dumitru Florescu, Ianke – Codrin Dănilă, Cadâr – Daniel Onoae, Ana – Alexandra Macovei, Ionel – Gelu Ciobotaru, Safta – Alexandra Paftală, Ilie – Sorin Cimbru.

Regia și coloana sonoră sunt semnate de Ion Sapdaru, decorul aparţine lui Cătălin Târziu, iar costumele sunt realizate de Alina Dincă Pușcașu. Asistent regie este Francisc Bucur. Video este asigurat de Alexandru Amargheoalei.

„Pentru mine, „Take, Ianke si Cadîr” este o provocare. Am evitat de câteva ori s-o pun în scenă din diverse motive. Ori cei care veneau cu propunerea nu mă convingeau, ori eu rătăceam în alte zone ale teatrului contemporan etc. La teatrul ,,Ateneu” am găsit în sfârșit echipa. Anul acesta, piesa împlinește venerabila vârstă de 87 de ani și se pare că e cea mai jucată piesă românească de la momentul scrierii. Nu cunosc un teatru în România sau Moldova unde această piesă să nu fi fost montată. În primul rând, pentru că oferă actorilor partituri rar întâlnite, dar și mesajul piesei este mereu actual. O simplă poveste a trei negustori mărunți, de diferite etnii, care se confruntă la un moment dat cu o dilemă mare. Dragostea copiilor sau oprobriul ,,mahalalei”, al cutumelor strămoșești și bariera religioasă. Personajele piesei parcurg un drum anevoios spre un final fericit în care soluția e una singură - dragostea. Există în piesă un schimb de replici, care m-a determinat să fac acest spectacol:

Ianke: Dar ce faceți din copil? Un evreu, un creștin?

Ana: Un om, papa! Mai departe să nu ne gândim!”, a declarat Ion Sapdaru, Iași, ianuarie 2019.

Biletele pot fi cumpărate de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102