REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Artiştii de pe străzile Constanţei: „M-au dus la secţie. M-au băgat la cerşetorie”

Artiştii de pe străzile Constanţei: „M-au dus la secţie. M-au băgat la cerşetorie”

Replica API 9 noiembrie 2015 | 00:00 164

Aproape că şi-au pierdut speranţa

Aproape că şi-au pierdut speranţa

Adesea vedem pe străzile Constanţei muzicanţi care îşi arată talentul prin staţiile RATC, lângă centre comerciale şi oriunde vine mai multă lume dispusă să-i asculte.

Însă, puţini ne întrebăm cum au ajuns în această situaţie şi de ce, în loc să ne cânte nouă, celor care ne grăbim să ajungem în diverse locuri, nu sunt la teatru sau în diferite localuri, la evenimente la care arta lor să poată fi apreciată aşa cum merită. Doi bărbaţi trecuţi de prima tinereţe au vorbit despre acest fenomen în timp ce cântau împreună, pe stradă.

Doi pensionari cântă în zona magazinului Tomis. Printre acorduri de vioară, unul dintre ei afirmă: „Cântăm de vreo 3 ani şi restaurantele nu oferă posibilităţi, teatrul nu are locuri şi trebuie să ne câştigăm pâinea de toate zilele, şi-atunci cântăm.

Am cântat şi în localuri, am cântat şi la teatrul vechi, şi la Fantasio. Numai aici cântăm, şi în Mamaia, pe perioada verii. Şi acolo cam avem probleme. Ne cer autorizaţie, nu ne eliberează, şi tot aşa”. Autorităţile le-au întrerupt activitatea şi le-au interzis să mai cânte, întrucât nu aveau autorizaţie: „M-au dus la secţie să dau un interviu acolo. Am stat un ceas. M-au băgat la cerşetorie.

Pe mine, care am învăţat o meserie, la liceul de muzică, aici în Constanţa”. Întrebat dacă are vreo speranţă că lucrurile se vor schimba, Dumitrescu Adrian, în vârstă de 57 de ani, spune: „Am văzut că sunt multe persoane la televizor care nu au talent şi noi suntem împinşi la margine. Suntem undeva în umbră”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218