REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Artistul Andrei Negulescu îşi doarme somnul de veci în Vama Veche. SCANDALUL pe seama mormântului, infirmat de Arhiepiscopie

Artistul Andrei Negulescu îşi doarme somnul de veci în Vama Veche. SCANDALUL pe seama mormântului, infirmat de Arhiepiscopie

Replica API 8 februarie 2018 | 00:10 641

Andrei Negulescu, artistul care a pierdut lupta pentru viaţă, n-are tihnă nici în mormânt. O postare pe Facebook a pus pe jar comunitatea din Vama Veche şi nu numai, însă cei acuzaţi că ar tulbura liniştea defunctului susţin că nu există nici un motiv de supărare ori de îngrijorare.

Totul a pornit de la următoarea postare pe Facebook – Ora de Vamă: „Postarea de astăzi este despre prietenul nostru drag Andrei Negulescu. Așa cum știți, dorința lui înainte să părăsească această lume a fost să fie înmormântat în Vamă. Loc căruia i-a aparținut, pe care l-a iubit mai presus de cuvinte și unde și-a petrecut o mare parte din viață. Dorința i-a fost îndeplinită, prin bunavoința primarului și cu ajutorul neprețuit al celor care l-au iubit, iar Andrei a fost înmormântat în cimitirul din Vama Veche".

sursa foto: Facebook, Ora de Vamă

"Din păcate, Andrei nu se poate odihni în pace pentru că nu este lăsat. "Sfinția sa", preotul Valentin Bărbuceanu din Vama Veche - supărat că s-a trecut peste decizia lui de a nu-l înmormânta pe Andrei în Vamă - i-a aruncat toate coroanele și florile de pe mormânt. Și pe cele de plastic, și coroanele recent primite. Când a fost întrebat de ce a recurs la acest gest, preotul a răspuns cinic: "pentru că așa vreau eu!". Atât și nimic mai mult.

Prea sfințite, vă rugăm să-l lăsați pe Andrei să se odihnească în pace! Încetați acest război absurd cu spiritul unui tânăr a cărui singură vină a fost că și-a dorit să își petreacă eternitatea în Vama Veche. Dumnezeu să va ierte, Părinte!” - se arată în postare.

Postarea a fost citită şi comentată CU DECENŢĂ de mai multe persoane, separat pe conturile lor de Facebook, dar există şi comentarii pline de ură, lăsate la postarea originală.

Situaţia a fost semnalată şi reprezentanţilo Arhiepiscopiei Tomisului, de către “Replica” de Constanţa. Urmare acestui demers, reprezentanţii Arhiepiscopiei au precizat că nu trebuie să existe motive de supărare şi că, în realitate, “o echipă a Primăriei Limanu a făcut puţină curăţenie în zonă (deci nu preotul), iar asta pentru că se va extinde în viitorul apropiat cimitirul”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218