REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Arunci coaja de ananas? Iată 5 beneficii ale acesteia!

Arunci coaja de ananas? Iată 5 beneficii ale acesteia!

Replica API 3 iulie 2020 | 19:18 1756

Ananasul este gustos, bogat în nutrienți și un foarte bun hidratant. Beneficiile sale pentru sănătate, dar și gustul deosebit, fac din ananas un fruct preferat atât de către adulți, cât și de copii.

Coaja de ananas are și ea o mulțime de efecte benefice pentru organism, însă nu obișnuim să le exploatăm, coajă fiind de cele mai multe ori aruncată la gunoi fără probleme.

Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc însă să nu mai aruncăm coajă de ananas în coșul de gunoi, ci să o folosim pentru că are o mulțime de beneficii pentru sănătate, scrie doc.ro.

Beneficii coajă de ananas

Benefică pentru pacienții bolnavi de cancer – ceaiul făcut din coajă de ananas este benefic pentru pacienții care trec prin etapă de chimioterapie. Acest ceai ameliorează simptomele neplăcute ce apar la pacienții bolnavi de cancer în timpul chimioterapiei. Dacă te afli în această situație, este foarte important să te consulți în prealabil cu medicul tău.

Ameliorează durerile în osteoartrita – durerile provocate de osteoartrita sunt destul de dificil de suportat. Ceaiul preparat din coajă de ananas s-a dovedit însă a fi eficient în ameliorarea durerilor specifice osteoartritei. Acest ceai reduce inflamația de la nivelul articulațiilor genunchilor, degetelor, coatelor. Totodată, consumat în mod regulat, ceaiul de ananas poate chiar să prevină instalarea osteoartritei.

Are afecte antiinflamatoare – indiferent de natură inflamației din organism, ceaiul de ananas este eficient în reducerea acesteia. Bromelaina, substanță care se regăsește din belșug în ananas, este un antiinflamator natural extrem de eficient așa că ceaiul de ananas poate fi folosit pentru tratarea inflamațiilor de orice natură.

Previne și calmează crizele de astm – pacienții care suferă de astm ar trebui să includă ceaiul de ananas în dieta lor. Asta pentru că acest ceai conține vitamina A, care stimulează producția de betacaroten, despre care se știe că reduce șansele de apariție a unei crize de astm. În timpul practicării activităților intense fizice este recomandat consumul de ceai de ananas la pacienții diagnosticați cu astm.

Previne cataracta – înaintarea în vârstă, fumatul, obezitatea, hipertensiunea, diabetul și leziunile de la nivelul ochilor pot cauza, în timp, cataractă. Riscul poate fi însă diminuat cu ajutorul unui ceai de ananas, bogat în vitamina C, vitamina despre care se știe că menține vederea sănătoasă.

Cum se prepară ceaiul din coajă de ananas

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

coaja de la un ananas

2 bețe de scorțișoară

1 bucățică de rădăcină de ghimbir

apă

Pune toate ingredientele, bine spălate în prealabil, într-o oală. Adaugă apă astfel încât să acoperi toate ingredientele și lasă să fiarbă, la foc de intensitate medie, în jur de 25 de minute. Oprește apoi focul, pune un capac și lasă să se infuzeze încă 20 de minute.

După ce timpul de infuzare s-a scurs, strecoară ceaiul și consumă-l fie cald, fie răcit cu cuburi de gheață. Îl poți îndulci, dacă simți nevoia, cu miere.

Poți adauga, după gust, frunze de mentă, crenguțe de rozmarin, vanilie sau orice alte arome preferi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920