REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Așa te ÎNVAȚĂ să AȘTEPȚI la SEMAFOR, la ȘCOALA de ȘOFERI

Așa te ÎNVAȚĂ să AȘTEPȚI la SEMAFOR, la ȘCOALA de ȘOFERI

Replica API 23 ianuarie 2021 | 00:00 3992

În Constanța, regulile par a fi făcute pentru a fi încălcate. Un exemplu îl constituie un instructor auto ce și-a pus elevul să aștepte la semafor... în mijlocul intersecției.

Nebunia de pe străzile Constanței este deja știută, fie că este vorba de „liniuțe” pe marile bulevarde, autoturisme parcare alandala sau reguli de circulație făcute pentru a fi… încălcate. De neprofesionalism a dat dovadă și un instructor auto de la o școală de șoferi din Constanța, care și-a pus elevul să aștepte la semafor, după trecerea de pietoni, fix în mijlocul intersecției. Acest fapt s-a petrecut pe bulevardul Alexandu Lăpușneanu, la intersecția semaforizată de la Trocadero.

Astfel, se pare că elevul școlii auto a mers pe premiza „fă ce spune popa, nu ce face popa”, în sensul în care, acesta a executat ce i s-a spus.

Ce spune legea

Conform legii, abaterea în cazul de față este pătrunderea conducătorului auto în intersecție cunoscând faptul că nu poate să o traverseze . Mai exact, este vorba de prevederea ce interzice pătrunderea în intersecție dacă șoferul nu poate asigura traversarea ei. Acesta putea fi sancționat pentru faptul că a pătruns până în intersecție și nu a putut să o traverseze până la capăt. În speță, conducătorul auto era obligat să își asigure traversarea intersecției.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
diana...o sa iei pulitzer pentru asa articole...nu te lasa!
5
1
iar sunteti in pana de idei?
4
1
Si daca intructorul a franat pt a impiedica trecerea pe culoarea rosie si a reusit sa opreasca masina dupa trecere.. Sunteti falsi ca o bancnota de 7lei..ziaristi deontologi..folositi-va creierul..
7
4
In ultimii ani, am constatat ca, de cele mai multe ori, instructorii auto sunt mult mai incompetenti decat elevii lor, ii vezi in trafic, in timp real, cat de dobitoci sunt...Daca elevii au o scuza, fiind incepatori, instructorii auto idioti ar trebui sa infunde puscaria, pt ca e clar ca au obtinut autorizarea pe spaga...
10
2
nu va mai dati cu parerea toti expertii in circulatie...! semafoarele trebuiesc oprite pentru a avea toata lumea dreptate...
3
3
Hai ca ai rupt gura publicului cu articolul asta...ziar de rahat.
13
2
Asta da stire.... Jurnalisti de kkt
10
2
Las Fierbinti este serealu meu preferat cu actori mei preferati
7
3
Daca asa a vazut el in Las Ferebinti....
8
1
Se intampla des sa vad soferi care atunci cand stau la semafor sa-mi intre in fata . Chestia este ca si eu am facut asta . Cred ca majoritatea soferilor la un moment dat au facut asa ceva . Poate ca nu a mai avut timp suficient sa traverseze intersectia si a ramas acolo . Hai sa nu fim mai catolici de cat papa . Astea nu sunt grave si nici nu pun pe nimeni in pericol .
6
5
semafoarele si trecerile de pietoni se pun nu chiar la intersectia strazilor ,ci mai in spate deci daca nu a trecut de intersectie ...este ok
3
5
Este vorba despre intersectia de la Trocadero si respectiva masina nu este "in intersectie" asa cum sustine jurnalista poolii...toti prostii au acum tribuna acum sa isi verse idioteniile in spatiul public..partea nasoala este ca se pretind si jurnalisti
7
4
I-a prins galbenul si au oprit , posibil , cronometrele de la semafoare erau foarte utile , pentru astfel de situatii nu mai aveai nici o scuza !
9
1
Pt boul de crtatean european:atrecut pe rosu fiind in asteptare pt verde!Ce spune legea pt patrunderea in intersectie pe cloarea rosie?Plus lipsa de respectpt ceilalti participanti la trafic ce asteptau regulamentar! Pune mana pe carte Gogule si apoi da-ti cu parerea!
6
4
sunt din ce in ce mai numeroase si vor fi! Masinile sau inmultit si soferii sunt scosi la incubator!
5
1
Cum sa postezi asemenea "stire"?! Inca un exemplu de pseudojurnalism, ca multe asemenea articole care hranesc frustrarea cititorilor acestui ziar online. Diana, acel sofer nu a gresit cu nimic. Din pacate sunt multi care forteaza semaforul si pot provoca accidente, in loc sa opreasca asa cum a facut-o acest sofer. Probabil nu ai carnet...
9
7
nu ai fost incepatoare...........
5
2
cati nesimtiti fac treaba asta,nu pot sta la rand la semafor,trebuie sa se bage in fata ca vezi doamne sant jmecheri.
11
2
Daaaaa,si dupa terminarea scolii unde ajung????? La nebuni ar fi cel mai optiunea perfecta ,
7
2
jegos ziar. nu putea sa fie varianta ca poate i s-a oprit motorul si a pierdut verdele, nici ca poate e elev incepator si nu a stiut sa aprecieze viteza si distanta, nu... mizeria asta de ziar
28
5
cat de cacat trebuie sa-ti fie viata sa postezi asa ceva!?
21
3
Jurnalistii pulii. Daca te a prins galbwnu, opresti. Muie
29
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218