REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Asalt asupra Capitoliului: FBI nu a reuşit să recupereze laptopul lui Nancy Pelosi

Asalt asupra Capitoliului: FBI nu a reuşit să recupereze laptopul lui Nancy Pelosi

Replica API 28 ianuarie 2021 | 00:00 1204

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) nu au recuperat laptopul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, de la femeia din Harrisburg acuzată că a jucat un rol în furtul echipamentului respectiv în timpul asaltului asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

Anunţul a fost făcut de AJ Kramer, avocatul lui Riley June Williams (22 de ani), femeia care a fost acuzată de acces ilegal în sediul Congresului SUA şi comportament violent.

Soarta laptopului a rămas un mister neelucidat după ce Williams s-a predat autorităţilor pe 18 ianuarie, la două zile după ce fusese acuzată de furtul laptopului într-o încercare de a-l vinde serviciilor de securitate ruse.

Potrivit lui AJ Kramer, în ultimele opt zile anchetatorii au percheziţionat automobilul lui Riley June Williams, precum şi apartamentul în care aceasta locuieşte împreună cu mama sa, fără însă a găsi vreun indiciu privind locul în care s-ar afla laptopul.

Deocamdată nu se ştie clar dacă laptopul lui Pelosi a fost vreodată în posesia lui Riley June Williams.

Poliţia Capitoliului şi echipa lui Nancy Pelosi au confirmat la scurt timp cupă revolta din 6 ianuarie că laptopul respectiv a fost furat, dar nu au precizat dacă echipamentul a fost recuperat.

Riley June Williams, care a fost acuzată de acces ilegal în sediul Congresului SUA şi comportament violent, a fost arestată pe 18 ianuarie, potrivit Associated Press, care a citat un reprezentant al Departamentului Justiţiei.

FBI a anunţat că Williams apare pe o înregistrare video în care sustrage ''un laptop sau hard drive'' din biroul lui Pelosi. Anchetatorii americani au trecut imediat la verificarea informaţiei că ea a încercat să vândă echipamentul către serviciile de informaţii ruse.

Agenţii federali americani au primit un pont de la o persoană care s-a prezentat drept fostul partener al lui Williams. Acesta a declarat că Riley June Williams ''intenţionează să trimită computerul unui prieten din Rusia, care apoi plănuia să îl vândă serviciilor de informaţii externe ruse, SVR'', indică declaraţia respectivă.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, la 6 ianuarie, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cel puţin cinci persoane, printre care un ofiţer din poliţia Capitoliului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369