REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ASF a amendat City Insurance şi Euroins pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA

ASF a amendat City Insurance şi Euroins pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA

Replica API 15 ianuarie 2021 | 00:00 1159

Societăţile City Insurance SA şi Euroins România au fost sancţionate cu amenzi în cuantum de 500.000 lei, respectiv 450.000 lei, în urma activităţii de control permanent, principala deficienţă identificată fiind plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, a anunţat joi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), scrie Agerpres.

"În cadrul şedinţei Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 13 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări - Reasigurări (SAR) a prezentat rezultatele activităţii de control permanent realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance SA şi la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare SA. În urma acţiunilor de control principala deficienţă identificată, în cazul ambelor societăţi, a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de despăgubire justificată în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

În ceea ce priveşte societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parţial pretenţiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

"Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul ASF a decis următoarele: Sancţionarea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance SA, conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 500.000 lei", se mai spune în comunicat.

Totodată, Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare SA, conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 450.000 lei.

Potrivit sursei citate, în urma analizei cu privire la acţiunile de supraveghere a pieţei asigurărilor şi în concordanţă cu procesul de reorganizare şi eficientizare din cadrul ASF, Consiliul Autorităţii va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice şi administrative ce vor fi făcute publice la momentul punerii în aplicare a acestora.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat şi alte măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private.

Astfel, Consiliul ASF a aprobat autorizarea Laviniei - Florina Mirancea în calitate de înlocuitor al Directorului general al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti intarzie dar ASF-ul pulii ii amendeaza pe astia mai ieftini ca doar salariile lor vin din asigurarile noastre!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218