REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Asigurare RCA obligatorie pentru căruţele care circulă pe drumurile publice. Ce ziceţi de asta?

Asigurare RCA obligatorie pentru căruţele care circulă pe drumurile publice. Ce ziceţi de asta?

Replica API 16 noiembrie 2016 | 23:53 964

De multe ori, pericole publice

De multe ori, pericole publice

Mult controversata problemă ce îi vizează pe căruţaşii prezenţi pe străzile municipiului nu a fost rezolvată nici până în ziua de astăzi. Nu trece zi fără să nu observăm cel puţin o căruţă pe drumurile publice din Constanţa. Deşi nu am scăpat de ei, aceştia ar putea să mai primească o obligaţie rutieră!

Zeci de căruţe pot fi întâlnite pe drumurile publice din municipiul Constanţa. Şoferii sunt exasperaţi de căruţaşii care fac slalom printre maşini. Se pare că aceasta a ajuns o problemă naţională. Dacă până acum au fost lăsaţi să îşi facă de cap cum vor ei, de acum încolo căruţaşii sunt obligaţi să îşi asume responsabiliăţi precum şoferii auto. Astfel, potrivit profit.ro, Ordonanţa de Urgenţă 54/2016 privind RCA introduce, cel mai probabil fără intenţia autorilor, obligativitatea asigurării căruţelor. Actul normativ a schimbat definiţia termenului de vehicul în aşa fel încât proprietarii atelajelor cu tracţiune animală care au nevoie de înregistrare nu mai pot circula legal fără poliţă RCA. Aşadar, dacă autorităţile vor aplica întocmai prevederile OUG 54/2016, sutele de căruţe care circulă pe drumurile din Constanţa vor avea nevoie de asigurare RCA. Potrivit sursei, în această situaţie s-a ajuns prin modificarea definiţiei termenului de „vehicul”, dar şi a paragrafelor din vechea lege care defineau obligativitatea asigurării. Conform informaţiilor, la articolul 2, OUG defineşte vehiculul ca fiind „mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepţia celor care se deplasează pe şine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracţiune animală, pentru care nu există obligaţia legală de înmatriculare sau înregistrare”. Pe de altă parte, facem precizarea că poliţiştii din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Constanţa au aplicat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în perioada 1 octombrie a.c. - 15 noiembrie a.c., 19 sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.250 lei pentru căruţaşii care circulă pe drumurile publice încălcând legea. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale, amenda pe care o primesc acei căruţaşi care nu respectă legislaţia este cuprinsă între 400 şi 800 de lei.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614