REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Asiguraţii care nu au primit cardurile de sănătate prin poştă le pot ridica de la medicii de familie

Asiguraţii care nu au primit cardurile de sănătate prin poştă le pot ridica de la medicii de familie

Replica API 5 ianuarie 2015 | 00:07 218

De la 1 februarie, cardurile de sănătate devin obligatorii. Asigurații care nu au primit până acum cardurile de sănătate prin intermediul serviciilor poștale, pot ridica aceste carduri direct de la medicii de familie, pe toată durata lunii ianuarie.

"Cardurile care nu vor fi distribuite, prin intermediul serviciilor poștale, atunci când se va încheia procesul de distribuire prin aceste servicii, vor fi predate caselor de asigurări și, în scurt timp, casele de asigurări vor trimite cardurile către medicii de familie. Distribuirea prin servicii poștale s-a realizat în mare măsură, dar nu s-a terminat încă. În ianuarie, se termină distribuirea cardurilor prin poștă și, tot în această lună, cele care nu au fost distribuite vor fi trimise la medicii de familie. Asigurații care și-au primit deja cardul pe parcursul lunii ianuarie îl vor putea inițializa, iar cei care nu au intrat în posesia cardului îl vor ridica de la medicul de familie, în curând, odată cu solicitarea unui serviciu medical, ocazie cu care se va face și inițializarea cardului și validarea serviciului pentru care se duc la medicul de familie", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Mihaela Tănase.

Utilizarea efectivă a cardului național de asigurări sociale de sănătate de către asigurați și furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale se va face începând cu 1 februarie 2015, prevede un proiect de hotărâre de guvern, pus în dezbatere publică pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

b365.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614