REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Asiguratorul Groupama, obligat de instanţă să plătească despăgubirea auto unei societăţi de taxi din Constanţa

Asiguratorul Groupama, obligat de instanţă să plătească despăgubirea auto unei societăţi de taxi din Constanţa

Replica API 18 octombrie 2018 | 00:00 1186

Din seria: lupta împotriva firmelor de despăgubiri! O firmă de taxi a reușit să obțină în instanță obligarea SC Groupama Asigurări SA la plata sumei de 20000 de lei! Deseori, asiguratorii RCA refuză să plătească despăgubirile, în cazul accidentelor rutiere, invocând dubii asupra vinovăției. Astfel, singura abilitată să remedieze disputele este instanța de judecată.

Reprezentantul unei firme de taxi din Constanța, SC Dary Star Taxi SRL, a fost nevoit să acționeze în instanță SC Groupama SA, solicitând obligarea acesteia la plata sumei de aproximativ 20000, reprezentând contravaloarea despăgubirilor pentru autoturism, în urma unui accident rutier petrecut în decembrie 2016.

Deși firmele de asigurare au obligația să achite despăgubirea în termen de maxim 10 zile de la depunerea ultimului document la dosarul de daună privind valoarea pagubei, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotărâre judecatorească definitivă cu privire la suma de despăgubire, de multe ori, asiguratorii nu respectă acest lucru. Nici SC Groupama Asigurări SA, care a fost acționată în instanță de societatea SC Dary Star Taxi SRL.

Prin cererea de chemare în judecată, a solicitat obligarea acesteia la plata sumei de 19.908,57 lei, reprezentând contravaloarea despăgubirilor pentru auto, a sumei de 150 lei, contravaloare tractare conform factura nr.2331/03.12.2014 și a cheltuielilor de judecată. Concret, la data de 3 decembrie 2014, în urma unui accident de circulație, produs din culpa altei persoane, după cum însuși a declarat, în urma înțelegerii amiabile, a fost avariat autoturismul său.

Cel din urmă deținea, la data producerii incidentului menționat, poliță de asigurare civilă obligatorie la S.C. SC Groupma Asigurări SA. Pentru reparația autoturismului său, a fost întocmit un deviz de lucrări în valoare de 19.908,57 lei, suma pe care a achitat-o. Ulterior, a pregătiti dosarul și a mers la asigurator, pentru plata daunei. Numai că, societatea de asigurări a respins dosarul de daună.

Pe motiv că autoturismul în cauză este cel care a încălcat normele de circulatie și a traversat intersecția pe culoarea roșie, astfel încât șoferul acestuia se face vinovat de producerea prezentului accident.

Mai mult, în urma convocărilor făcute de departamentul antifraudă în vederea stabilirii modului de producere a accidentului, asigurata RCA s-a prezentat și a dat lămuriri în sensul în care a precizat faptul că a fost constrânsă de către soferul societății reclamante să încheie constatarea amiabilă și să își declare vinovăția, deși aceasta aparținea șoferului reclamantei. Instanța a luat la puricat actele depuse la dosarul de pe rol și a decis: Groupama Asigurări trebuie să-i plătească dauna! Societatea asiguratoare a efectuat recurs, urmând ca judecătorii de la Tribunal să aibă ultimul cuvânt!

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
din categoria escrocilor.Sfat:puneti lunar banii de-o parte pe care-i platiti acestor escroci si folositi-i in caz de nevoie,sau,dati-i in judecata pentru ca altfel nu veti vedea banii inapoi.eu am renuntat la acesti escroci si achit doar asigurarea obligatorie.Deocamdata,asta e Romania lui Dragnea.
1
0
Multe rca fura bani si nu despagubeste au inspectori care sunt antrenati sa dea cat mai putin bani la masini gen grupama city insurence si akti
1
0
daca ar disparea frauda din asigurari am avea si noi polite rca mai ieftine, iar pagubitii reali ar fi despagubiti mai rapid
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218