REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Asistent medical, DEALER de droguri la SUNWAVES

Asistent medical, DEALER de droguri la SUNWAVES

Replica API 24 octombrie 2020 | 00:00 4023

Un tânăr din Bucureşti s-a hotărât să facă un ban “cinstit”, cu ocazia unui festival de muzică din Mamaia, prin vânzarea de droguri participanţilor. Profitând de faptul că este asistent medical, acesta a achiziţionat câteva pastile de paracetamol pe care, cu ajutorul colorantului alimentar şi a unei ştanţe, le-a transformat în pastile care semănau cu ecstasy. M.G.B. a fost prins, în timpul festivalului Sunwaves, în timp ce intenţiona să vândă pastilele drept droguri. Pe lângă pastile, tânărul mai avea asupra lui şi un pliculeţ cu cannabis.

Cum s-au petrecut faptele

O echipă formată din lucrători ai BCCO Constanţa, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu la festivalul SunWaves, au identificat în fața cortului nr. 4 în zona Red Bull pe numitul M.G.B. care deținea un plic ce conținea trei comprimate de culoare galben neon și un ambalaj de formă sferică neregulată din celofan în care se afla substanță vegetală sub formă de muguri. Cu ocazia depistării, tânărul a declarat că cele trei comprimate sunt confecționate de el din paracetamol și colorant și că intenționa să le vândă la festival drept droguri, iar fragmentele vegetale sunt de cannabis.

Ce a declarat dealerul

Inculpatul a declarat că, aflându-se la mare cu ocazia minivacanței acordate de 1 mai, la data de 27.04.2019 a participat la festivalul Sun Waves. Din interior, de la o persoană necunoscută a cumpărat o doză de cannabis contra sumei de 60 lei în scopul consumului propriu. Cu privire la comprimate, M.G.B. a susținut că a cumpărat prin intermediul internetului în urmă cu un an o ștanță care se aplică în general pe comprimate de ecstasy, purtând inscripția Pharaoh. După această achiziție, a colorat mai multe pastile de paracetamol pe care a aplicat ștanța. La momentul intrării la festival în seara de 27.04.2019 avea asupra sa, în scopul vânzării, 3 asemenea comprimate.

Decizia instanței

Instanţa a luat în considerare natura drogurilor cu care a fost depistat inculpatul, cantitatea mică, scopul deținerii (pentru consum propriu) şi declarația sinceră a inculpatului şi a decis condamnarea acestuia la o amendă de 1200 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pedeapsa a luat-o pt maria, nu pt bombonele. deci e legala treaba cu paracetamolu colorat ? sau te ia pt inselaciune ? LooLL
1
0
Si lui Makala ii cam plac drogurile la ce fata are cred ca baga sobolan
6
0
Decizia instantei a fost una "foarte grea", adica un mare FAS!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218