REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Asistenții sociali de la munte vin să se „perfecționeze“... la mare

Asistenții sociali de la munte vin să se „perfecționeze“... la mare

Andreea VREJOIU 31 mai 2023 | 00:00 1420

Direcția de Asistență Socială Brașov, instituție aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, este în căutarea celor mai bune structuri de primire turistică pentru a-și trimite angajații la așa-zise cursuri de formare profesională. De această dată, pe lista direcției din Brașov se află 2 locații, fiind vorba despre municipiul Constanța/stațiunea Mamaia și orașul Vișeu de Sus din județul Maramureș. Pentru acest lucru, CL Brașov este dispus să ofere aproximativ 20.000 de euro.

Asistentii sociali de la munte vin sa se „perfectioneze“... la mare

Odată cu începerea sezonului estival, ia nașterea și fenomenul concediilor mascate în așa-zise cursuri de formare profesională. Mai multe primării din țară sau instituțiile publice au rezervat sau sunt în căutarea celor mai bune structuri de primire turistică pentru angajații săi. În căutarea unei locații este și Direcția de Asistență Socială din Brașov, instituție subordonată Consiliului Local Brașov. Conducerea intenționează să își trimită mai mulți angajați pe litoral, fiind vorba despre 2 grupe, una de 17 și o alta de doar 2 persoane, pentru serviciile de formarea profesională, proiect ,,Planificarea strategică și digitalizarea serviciilor aflate în competența Direcției de Asistență Socială Brașov”, Cod SIPOCA 1185/MySMIS 2014+ 154612”.

Locațiile estimate pentru susținerea cursurilor de formare (aflate la o distanță maximă de 400 de km de municipiul Brașov): o grupă de 17 persoane va desfășura cursurile în una din sălile de conferință de pe raza municipiului Constanța sau Mamaia în cursul lunii iunie 2023, o grupă de 16 persoane va desfășura cursurile în una din sălile de conferință de pe raza orașului Vișeu de Sus, județul Maramureș, în cursul lunii iunie 2023, o grupă de 2 persoane va desfășura cursurile în una din sălile de conferință de pe raza municipiului Constanța sau Mamaia sau orașului Vișeu de Sus.

Asistentii sociali de la munte vin sa se „perfectioneze“... la mareDirecția de Asistență Socială Brașov

Valoare estimată a contractului este 106.758 lei, fără TVA, adică aproximativ 21.000 euro, fără TVA. În ofertă vor fi nominalizate numai unitățile de cazare sau au clasificarea exclusiv de 3 stele. Angajații vor avea cazarea asigurată, pentru o perioadă de 5 nopți și vor asigura 3 mese pe zi (mic dejun, prânz și cină), precum și serviciile pentru pauzele de lucru.

Vă reamintim că funcţionarii publici au dreptul şi obligaţia de a-şi îmbunătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională. Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a asigura participarea pentru fiecare funcţionar public la cel puţin un program de formare şi perfecţionare profesională o dată la doi ani, organizat de Institutul Naţional de Administraţie sau de alţi furnizori de formare profesională.

Lege care ar trebuie puțin ”aranjată”, astfel încât bugetarii, unii dintre ei, să nu se mai bucure de concediile de vară, sau de iarnă, pe banii statului. Că doar e criză!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina avem nevoie de Pasarica proaspata !
3
0
Chestiile astea cu perfectionarea sunt o lege gandita si gasita de parlamentari romani la intrebarea:"cum sa ne distram pe bani statului ?",pentru ca se duc demult la specializari pe bani publici tot felul de angajati ai statului dar ce sa vezi,calitatea acestor servicii oferite romanilor de parlamentari,primari si altzi specializati dastia prin tot felul de cursuri sau schimburi de experienta a scazut continuu ,ori intro economie de piata cand ceva nu merge se renunta la lucrul ala care nu a adus nimic in plus pentru societate.Ai inteles tu Catalino cum sta treaba,sau tu chiar atat de natanga esti ca nu doar scrii ci si crezi ca cei care au criticat risipa asta din banul public pentru placerile unora sunt niste frustrati.
4
0
Ce e aia asistență socială ? Lagăre de muncă cu cazare , masă și salarii pentru cei ,,amărâți” pentru 1 sau 2 ani, iar cu banii strânși vor putea începe o viață nouă chirie, muncă e.t.c. Iar angajații DAS la ... muncă adevărată nu la mare pe banii poporului. Asta când o să votați Noua Dreaptă , până atunci jaful continuă. P.S. vedeți că a apărut o capcană numită AUR inființată de sus pentru a lua electoratul Noua Dreaptă.
2
1
Ce de frustrati pe aici, la munca cu voi!
3
2
Viata de bugetar p***t plătit, cu rate și care muncește peste 40 ore pe săptămână.
3
1
Asistații de la asistenta socială trebuie și ei sa se relaxeze,să mănânce și gura lor ceva de la stat,că pentru asta s au pus unul pe altul colo,ca asistați asistenți sociali.Si astfel,hotelul și plaja îi pregătește mai bine sa i asiste pe asistați.Deci,mai relaxați,mai fără stres,cică lucrezi mai bine.Asta i ideea,sa scoți stresul din asistatii asistaților. Simplu,ca la noi.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218