REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Asistentul de la Medicină Legală acuzat că a cerut ŞPAGĂ, transferat!

Asistentul de la Medicină Legală acuzat că a cerut ŞPAGĂ, transferat!

Replica API 8 decembrie 2016 | 23:46 388

Măsuri

Măsuri

Emil Alexiu, asistentul acuzat că ar fi cerut 1.000 de lei femeii care şi-a pierdut copila după ce a căzut de la etajul unui bloc în construcţie, a fost transferat, pe o perioadă de 60 de zile, pe Secţia de Anatomie Patologică, de la Serviciul de Medicină Legală. În plus, a fost declanşată o anchetă disciplinară şi, dacă se va dovedi că este vinovat, se vor lua măsurile ce se impun, acesta putând chiar să-şi piardă locul de muncă.

"La nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa este constituită o Comisie Disciplinară care va analiza activitatea asistentului Alexiu Emil în cadrul Serviciului de Medicină Legală şi, dacă se va constata că există abateri de la conduita profesională, vor fi luate măsurile legale care se impun. De asemenea a fost sesizat Ordinul Asistenţilor Medicali în cazul asistentului Alexiu Emil. Începând cu 8 decembrie 2016 asistentul medical Alexiu Emil nu mai activează la Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, fiind detașat pentru o perioadă de 60 de zile la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța. După finalizarea anchetei disciplinare se vor lua măsurile legale ce se impun", potrivit unui comunicat de presă al SCJU.

Amintim că o minoră de 12 ani și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. Roxana Maria T. provenea dintr-o familie cu probleme financiare, iar în cursul zilei de 30 noiembrie anul curent se juca pe strada Steagului din municipiu. Nu se știe ce căuta în interiorul unui bloc aflat în construcție, aflat la numărul 56, însă cert este că fata se urcase până la etajul cinci. Într-un moment de neatenție, aceasta a căzut în interiorul clădirii, impactul cu solul fiind atât de puternic, încât leziunile suferite au fost incompatibile cu viața. Cei aflați la fața locului au sunat la 112, ajungând imediat un echipaj SMURD C cu medic.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru minoră, constatâdu-i-se decesul. Trupul neînsuflețit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Întrucât copila nu era supravegheată și clar nu avea ce căuta în acel loc, oamenii legii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă. Ulterior, mama fetei, Luminița Mangir, a declarat că a trecut prin mai multe obstacole, unul dintre ele legându-se de faptul că niște angajați de la morgă, care se pare că ar fi asistenți, i-au cerut suma de 1.000 de lei pentru necropsie, lucru ce acum se verifică pentru că, în mod normal, nu trebuie solicitată această sumă, mai ales că este vorba despre o moarte suspectă, caz în care costul este suportat de unitatea de anchetă. Întrucât nu existau nici bani pentru înmormântare, oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare pentru a strânge.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367