REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Asociaţia care a sechestrat un reporter "Replica", o adunătură de ţepari datori-vânduţi la bănci

Asociaţia care a sechestrat un reporter "Replica", o adunătură de ţepari datori-vânduţi la bănci

Replica API 8 iulie 2011 | 00:00 2543

Anagnoste de la "Surâsul Zorilor" strânge bani pentru copiii bolnavi sau pentru ea?

Anagnoste de la "Surâsul Zorilor" strânge bani pentru copiii bolnavi sau pentru ea?

Aurora Anagnoste, reprezentanta Asociaţiei "Surâsul Zorilor", cea care a sechestrat miercuri, 6 iulie, un reporter al cotidianului "Replica", este datoare vândută la bănci şi la persoane fizice (ca să nu spunem cămătari), patroană de firmă de turism fără activitate, preluată de la personaje cercetate de DIICOT într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală, deţine un stand în complexul comercial Marvimex şi, în mod categoric, oarece probleme psihice, pentru care nu a fost încă diagnosticată. Altfel nu poate fi explicată reacţia isterică la adresa unui reporter care nu voia altceva decât să susţină activitatea umanitară a asociaţiei sale. Fără doar şi poate, o asociaţie umanitară nu-şi poate justifica existenţa dacă nu face publice demersurile sale, pentru că doar aşa cazurile pe care le susţine ajung să fie cunoscute de eventualii donatori. În aceste condiţii, disperarea femeii de a distruge notiţele luate de reporter, în care erau enumerate societăţile comerciale care ar fi făcut donaţii asociaţiei, aşa cum au fost ele dictate chiar de către reprezentanta de la "Surâsul Zorilor", este complet iraţională. Ce prejudicii ar fi adus asociaţiei prezentarea firmelor care au făcut donaţii, în afară de faptul că ar fi oferit astfel credibilitate şi notorietate ONG-ului, doar mintea agitată (ori liniştită, depinde cum priviţi lucrurile) a Aurorei Anagnoste poate înţelege.

Pentru orice om de bun simţ, reacţia reprezentantului de la "Surâsul Zorilor" pare menită mai degrabă a ascunde ceva, iar temerile femeii tind a fi întemeiate, cel puţin după declaraţia patronului uneia dintre firmele prezentate ca fiind un sponsor tradiţional. Reamintim că, înaintea scenei în care Aurora Anagnoste şi-a ieşit din minţi şi a sechestrat-o pe reportera de la "Replica", i-a enumerat colegei noastre mai multe firme cu renume din Constanţa, cu care ar avea contracte de sponsorizare. Ulterior, femeia i-a spus că reprezentanţii societăţilor au preferat să îşi păstreze anonimatul, cerând ca pe chitanţe să nu figureze nici un nume de persoană fizică sau juridică, ca şi cum în contabilitate pot intra chitanţe sau facturi anonime. Femeia a fluturat un dosar cu mai multe contracte de sponsorizare, spunând că firmele cotizează în mod constant. Curios este că, pe site-ul oficial al asociaţiei, la rubrica "Lista donatorilor", nu apare absolut nici un nume de persoană fizică sau juridică. Totuşi, Anagnoste se laudă că donatorii de până acum sunt: Agro Gheordunescu SRL, Muntina Prod SRL, Autoprima Serv SRL, SCIM SA, Infcom SA, Ager Construct SRL, Mangalia SA, Bicaz SA şi Zipp Escort. În încercarea de a afla dacă într-adevăr aşa stau lucrurile, l-am contactat pe Liviu Scarlat, director general al SC Mangalia SA, una dintre firmele "cotizante" la fondul asociaţiei.

Liviu Scarlat, patronul Mangalia SA: "Cei de la "Surâsul Zorilor" se folosesc de numele nostru. A fost o donaţie a unor angajaţi, nu există un contract de sponsorizare"

Însă din ceea ce ne-a declarat Scarlat nu reiese nicidecum că firma sa ar avea vreo colaborare cu "Surâsul Zorilor". "Ei se folosesc de numele nostru, asta pentru că suntem un brand şi vor să profite de pe urma noastră. În realitate, au fost pe aici vreo 2 femei, care i-au impresionat pe angajaţi, care au donat 100 de lei. Atât. Dar asta nu înseamnă că i-am sponsorizat, pentru că a sponsoriza înseamnă altceva. Eu nu ştiam nimic despre asta, angajaţii au făcut acea donaţie, de 100 de lei", ne-a declarat Liviu Scarlat. Profilul de ţepar al Aurorei Anagnoste, conturat şi declaraţia patronului de la Mangalia SA, pe lângă reacţia furibundă faţă de colega noastră, începe să prindă astfel un contur din ce în ce mai accentuat. Iar informaţiile obţinute de noi, în urma "săpăturilor" proprii, confirmă, în proporţie covârşitoare, faptul că avem de-a face cu nişte escroci, ca atâţia alţii ce se ascund în spatele unor ONG-uri.

Aurora Anagnoste, în suveica firmelor lui Ceornodolea, anchetat de DIICOT pentru un prejudiciu de peste 10 milioane euro

Născută pe 21.11.1962 în localitatea Pelinu, din judeţul Călăraşi, Aurora Anagnoste are domiciliul declarat pe strada Soveja, din Constanţa, într-un apartament din blocul DR 38. La aceeaşi adresă este înregistrată şi SC Family Tour SRL, o firmă de turism fără activitate, pe care a preluat-o de la soţii Cristina Gabriela şi Adrian Gemănaru, pe 04.03.2009. Cristina Gabriela Gemănaru, de 35 de ani, este psiholog şi coordonator al Centrului Terapeutic Marea Neagră din Constanţa, iar soţul său, Adrian Gemănaru, de 35 de ani, a fost jandarm în cadrul UM 0406 Constanţa. Soţii Gemănaru, care i-au pasat Aurorei Anagnoste firma de turism Family Tour SRL, nu se află la prima cesionare de acest fel. În 2008, Cristina Gabriela Gemănaru, Adrian Gemănaru şi asociata lor Sica Buşu, de 45 de ani, angajată a Spitalului din Medgidia, au cesionat SC Topmed SRL din Medgidia lui Adrian Gabor Ceornodolea, de 25 de ani, nimeni altul decât fostul fotbalist de la Dunărea Ostrov anchetat de DIICOT Constanţa pentru spălare de bani şi evaziune fiscală prin firme fantomă, cu prejudicii de peste 10 milioane de euro. Nu ştim dacă şi Aurora Anagnoste va folosi Family Tour în acelaşi scop, cert este că firma nu mai are activitate din momentul preluării ei.

"Binefăcătoarea" de la "Surâsul Zorilor", executată silit de bănci şi cămătari

Aceeaşi Aurora Anagnoste are şi probleme mai stringente decât afacerile cu tot felul de evazionişti. În prezent, reprezentanta asociaţiei "Surâsul Zorilor" este executată silit atât de Libra Bank, în dosarul 16150/212/2011, în urma sentinţei exprimate de Judecătoria Constanţa pe 30.06.2011, cât şi de Banca Românească, în dosarul 8509/212/2011, de asemenea, în urma unor decizii exprimate de Judecătoria Constanţa pe 11.04.2011. Nu numai băncile o execută silit pe Anagnoste, ci şi persoanele fizice. Astfel, tot Judecătoria Constanţa a admis, pe 11.12.2009, executarea debitoarei Aurora Anagnoste de către creditorul Cristian Ţuluc. Nici firma Family Tour SRL nu stă pe roze; astfel, magistraţii Judecătoriei au admis, pe 04.11.2010, executarea silită a firmei deţinute de Aurora Anagnoste de către creditorul SC Transilvania General Import Export SRL. Mai mult, există şi indicii privind constituirea unui adevărat grup specializat în obţinerea de credite bancare nu tocmai legale în rândul familiei Anagnoste. Potrivit datelor noastre, un alt membru al familiei Anagnoste, pe numele său Gheorghe, în vârstă de 53 de ani, este executat silit de Emporiki Bank şi mai are un credit contractat de la CEC Constanţa.

Familia Anagnoste, în centrul unui scandal după ce a "infestat" conducerile APIA din Constanţa şi Tulcea

Lista celor din familia Anagnoste care au credite de la CEC, fie că vorbim despre filiala din Tulcea sau cea din Constanţa a băncii este chiar mai lungă, pe ea regăsindu-se şi alte rude de-ale Aurorei de la "Surâsul Zorilor", precum Ecaterina Anagnoste, de 34 de ani, Iancu Anagnoste, de 36 de ani, Mariana Anagnoste, de 53 de ani, dar şi Mihai Anagnoste, de 41 de ani, care are un credit contractat de la Sanpaolo Bank. Coincidenţă sau nu, familia Anagnoste a mai fost subiectul unui scandal, în 2009, când cei de la "Academia Caţavencu" au descoperit că structurile de conducere ale reprezentanţelor APIA din Constanţa şi Tulcea au fost "infestate" de către clanurile Anagnoste şi Sterghiu, înrudite între ele prin căsătoriile dintre membrii celor două familii. În afara investigaţiilor proprii, considerăm că putem lua în calcul şi informaţiile transmise de către cititorii noştri, ca şi comentarii la articolul despre sechestrarea reporterului "Replica" de către reprezentanţii asociaţiei "Surâsul Zorilor". Astfel, un cititor, care se semnează xyz, ne-a transmis că Aurora Anagnoste "a fost cândva şi profesoară, dată afară". Potrivit unui alt cititor, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, Aurora Anagnoste este "fostă profesoară, fostă contabilă, asociată cu familia Florian şi Daniela Vâlcu în două magazine alimentare mici, în SC Flodan SRL, cu credite obţinute ilegal şi datorii uriaşe la cămătari". Facem precizarea că în cursul zilei de ieri la cotidianul "Replica" a sunat un bărbat care s-a recomandat ca fiind reprezentant al Asociaţiei "Surâsul Zorilor" - Mihai Brumă - şi care ne-a declarat că Aurora Anagnoste nu are legătură cu asociaţia în cauză. "Este doar colaboratoare, nu reprezentant legal", a susţinut el. Vom reveni.

C.ANTON, D.ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614