REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Asociaţia care organizează premiile Grammy invită 2.300 de noi votanţi, în căutarea diversităţii

Asociaţia care organizează premiile Grammy invită 2.300 de noi votanţi, în căutarea diversităţii

Replica API 11 iulie 2020 | 00:00 1042

Peste 2.000 de persoane din industria muzicală - jumătate femei şi jumătate cu vârste sub 40 de ani - au fost invitate să se alăture asociaţiei aflate în spatele Grammy Awards, criticată frecvent în ultimii ani pentru lipsa de diversitate, relatează vineri DPA, citată de Agerpres.

Recording Academy, asociaţia americană a profesioniştilor din industria muzicală care organizează premiile Grammy, a anunţat joi că a oferit statutul de membru unui număr de peste 2.300 de persoane, ''profesionişti consacraţi din domeniul muzical, din contexte, genuri şi discipline cuprinzătoare'' - o schimbare semnificativă faţă de 2019, când aproximativ 1.300 de muzicieni, tehnicieni şi executivi au fost invitaţi să alăture academiei.

Academia a transmis într-un comunicat că noua clasă de invitaţi este formată din 48 de procente femei şi 32 de procente ''comunităţi subreprezentate în mod tradiţional'', printre care persoane afroamericane, latino şi asiatici.

Membrii actuali, circa 21.000, sunt 26 de procente femei şi 25 de procente persoane non-albe.

''Este cu adevărat o nouă eră pentru noi şi un moment al schimbărilor transformatoare'', a declarat Kelley Purcell, director în cadrul departamentului responsabil pentru membrii asociaţiei. ''Este important pentru noi nu doar să reflectăm ceea ce se întâmplă în industria muzicală, ci şi să fim un lider şi să dăm un exemplu pozitiv pentru industria muzicală'', a adăugat ea.

Iniţiativa de extindere a numărului de membri vine la puţin timp după criticile formulate de fostul director executiv al academiei, Deborah Dugan, care a declarat că instituţia ''discriminează femeile şi persoanele de culoare'' şi perpetuează o cultură toxică de club masculin.

Recording Academy a demis-o oficial în luna martie a acestui an pe Deborah Dugan, suspendată din funcţie la sfârşitul lunii ianuarie după ce a formulat acuzaţii grave împotriva organizaţiei. Academia a acuzat-o "de deficienţe şi eşecuri în gestiune".

La sfârşitul lunii ianuarie, Deborah Dugan a depus o plângere în Los Angeles la Comisia pentru egalitate de şanse în domeniul profesional, acuzând Academia de discriminare şi hărţuire. Prima femeie care a condus Academia a vorbit în plângerea depusă despre acuzaţii de hărţuire sexuală, conflict de interese şi nereguli în procedura de votare pentru premiile Grammy. Dugan a considerat că demiterea ei a reprezentat o măsură de represalii din partea Academiei.

În 2018, potrivit Billboard, doar circa 20 de procente dintre persoanele invitate au acceptat să se alăture academiei.

Persoanele invitate au timp până la 15 septembrie să confirme dacă doresc să ia parte la procesul de votare pentru ceremonia Grammy Awards de anul viitor.

Potrivit unei declaraţii a directorului interimar al Recording Academy, Harvey Mason Jr., pentru The Times, ceremonia de acordare a premiilor Grammy va avea loc la data de 31 ianuarie, într-un format care urmează să fie stabilit în contextul pandemic actual.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614