REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Asociaţia Constanţa Altfel, conferinţă de presă despre "dezastrul urbanistic" de la malul mării

Asociaţia Constanţa Altfel, conferinţă de presă despre "dezastrul urbanistic" de la malul mării

Replica API 22 noiembrie 2018 | 00:29 420

Reprezentanţii Asociaţiei Constanţa Altfel au organizat miercuri, 21 noiembrie a.c., o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost abordat subiectul "dezastrului urbanistic de la Constanţa". Preşedintele asociaţiei, senatorul Vergil Chiţac, a declarat în debutul conferinţei că: "Primim la asociaţie și documentăm foarte multe sesizări privind construcţiile haotice aprobate de primar, Consiliul Local, urbaniştii primăriei, construcții care mutilează orașul".

"Ocupăm spațiile verzi, nu sunt locuri de parcare, trebuie să facem slalom printre mașini, avem o puzderie de blocuri construite în Mamaia pe malul Ghiolului,unii investitori au mutat malul mai încolo, dacă suprapunem suprafața Ghiolului de acum 15 ani, se vede că suprafața e mai mică. Investitorii nu țin cont decât de profit. Aici nu a fost vorba de urbanism, urbanism definit de arhitecți”, spune senatorul Vergil Chițac. Despre PUG, (plan urbanistic general), elaborat în 1999, parlamentarul spune: ”Îl avem de 20 de ani, a fost recent prelungit. Ideea că,în absența PUG, nu s-ar mai fi putut elibera nici o autorizație de construire, e una manipulatorie li este, de-a dreptul, un șantaj. Nu e adevărat. Nu era nici o problemă, pentru că a existat viață și înainte de 1999, s-au făcut construcții în Constanța. Primarul a promis în campanie că vom avea un registru al spațiilor verzi şi un nou PUG. Azi ni se spune că registrul îl vom avea anul viitor, iar la PUG se lucrează, e în faza de pregătire a achiziției", spune Chițac.

"Legea spune ca UAT-urile trebuie să-și prelungească PUG-urile la maxim 10 ani de zile. Era mai logic să nu-l prelungim", a mai precizat senatorul. Despre PUZ-uri, Chițac spune că acestea trebuie să probeze două lucruri: oportunitatea sau necesitatea, din punct de vedere a comunității, și posibilitatea. ”Un PUZ nu poate fi oportun dacă depreciază calitatea vieții cetățeanului din zonă sau a oricărui om care locuiește în Constanța”, a completat Chițac.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai voi cu Vergil vreti sa faceti treaba? Aroganta nu inseamna nici inteligenta, nici bun simt, nici dorinta de a face ceva. Dupa parerea mea ar fi o alegere neinspirata, ca sa nu zic proasta. Decebal are un caracter mult mai bun, chiar daca lichelele PSD-ului ii forteaza mana.
1
4
esti un prost!Curiosii mor repede!
4
1
Vergilut e un fel de ciolos, un maimutoi implementat de cei ce isi doresc sa stapaneasca portul. El nu are nicio notiune de administratie publica..sunt curios de ascensiunea dansului catre gradul pe care il are
1
3
Chitac are ceva stofa ce e drept. Pacat insa de caracter. Adica pare ca se intereseaza insa numai ptr ochii lumii. Daca insa il pui sa faca ceva concret, pauza. Si daca face, niciodata el personal, o da cotita si paseaza problema. Testati-l si o sa vedeti
3
6
A ramas singura OPOZITIE a ciumei rosii in Constanta. Poate, in ceasul al XII-lea, vom intelege ce mare greseala am facut la alegerile trecute cand i-am lasat pe tiganii si puscariasii din Henri Coanda, Palas si Poarta 6 sa decida primarul nostru! Noi, intelectualii, nu suntem capabili oare sa iesim din amorteala, sa fim solidari si sa hotaram ca a venit vremea RECONSTRUCTIEI si DEZVOLTARII CETATII NOASTRE?
10
1
Orice viitor primar pe linie de orice partid va aduce continuarea aceluiasi balamuc. Amiralul e singura personalitate in stare sa faca fata cercurilor, clanurilor etc de orice origine ar fi ele. Sper sa fim mai destepti in 2020.
10
4
Stii despre ce vorbesti?! Constanta Altfel e singura care a atacat puz urile din tabacarie
12
2
Pai dezastrul urbanistic din Constanta il vad cetatenii orasului de ani de zile.Nu trebuie sa fi senator,amiral,ministru,parlamentar cu ditai veniturile!Intrebarea este:ce faceti pt.a stopa cat de cat acest fenomen?Autorizatiile de constructie nu se dau pe ochi frumosi,lucrul este stiut,pentru suma corespunzatoare poti ridica constructii pe unde ti se nazare.Ce faceti acum in privinta parcului Tabacarie?Implicati-va,ca de aceea ati fost alesi,nu pentru discutii pe care le pot purta si cetatenii obisnuiti!Cel mai mare dezastru pt.orasul asta a fost Mazare,acum a ramas puiul lui,Fagadau!
8
1
da muie la machedoni Vergile. incepe cu branzarul asta de sub mine.
13
1
mergem dupa tine, meine Fuhrer!
7
2
Da cu ei de pamant Dl. Amiral . Sleahta de hoti si koorve
15
3
Chitac, cand trebuia sa vb la rares bogdan de ce vei face daca vei fi primar, ne spunei despre parteneriatul strategic din marea neagra!
2
10
Tine botul inchis Chitace, ca-ti scapa spagile din el.
8
15
Implicati-va la Eforie unde si locuiti.Este dezastru acolo
5
7
Chitac singurul capabil pt primarie. Userlocilor locali sa nu sariti. Mai organizati niste alegeri interne cu bataie si alte violente, lasati pe cei capabili sa munceasca!
21
6
Mazare a vandut tot terenu gol din ct adica tot ce e gol a vandut si azi e ingardit daca nu e cinstruit
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367