REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Asociaţia Dăruieşte Aripi sprijină copiii bolnavi din Constanţa

Asociaţia Dăruieşte Aripi sprijină copiii bolnavi din Constanţa

Replica API 30 noiembrie 2015 | 00:00 459

Proiect din America, implementat la nivelul Spitalului Judeţean

Proiect din America, implementat la nivelul Spitalului Judeţean

Asociația Dăruiește Aripi continuă să facă lucruri bune. În momentul de față asociația derulează două campanii de sfârșit de an. Prima vizează colectarea de cadouri de la constănțeni pentru copiii bolnavi de la centru. Cadourile pot conține, jucării, cărți, dulciuri și îmbrăcăminte. Cea de-a doua campanie este cea de valorificare a felicitărilor realizate de copiii bolnavi din evidența centrului.

Pentru că se aproprie Sărbătorile de iarnă și ne dorim cu toții să fim mai aproape de rude, prieteni, colaboratori sau parteneri, Centrul Medical de zi Focus din Constanţa, a realizat, alături de copiii aflați în îngrijirea centrului, felicitari de iarnă cu scopul de a le valorifica în sprijinul proiectelor pe care le au în derulare. „Noi recomandăm ca pe o felicitare să obținem 20 de lei, iar toți banii merg la proiectele pe care le avem în derulare. Ideea felicitărilor mi-a venit atunci când m-am gândit că sponsorii noștri și companiile care ne cunosc vor cumpăra de la noi în schimbul unui act de donație și a unei chitanțe pe suma respectivă, aceste felicitări pe care să le dea la rândul lor, colaboratorilor lor.

Felicitările sunt realizate gratuit de Foto Story, voluntari ai asociației, din amprentele originale ale copiilor, unii dintre ei fiind în fază terminală. Pe spatele felicitării, scrie numele și vârsta copiilor, împreună cu logoul Dăruiește Aripi. În felul acesta află și alte companii de noi”, a declarat Alina Vasea, președintele Asociației Dăruiește Aripi. Proiectul pe care asociația îl are în derulare în momentul de față este reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți este singura secție care îngrijește în regim de Terapie Intensivă copiii nou-născuți prematur sau cu afecțiuni medicale din tot sud-estul Romaniei.

Realizarea acestui proiect înseamnă scăderea considerabilă a ratei morbidității și mortalității infantile neonatale și acordarea îngrijirilor specifice unei secții dotate eficient pentru un debut sănătos în viața a copiilor născuți sau transferați aici. „Niciodată în istoria spitalului, din anul 1968 de când a fost făcut, nu a existat o structură compactă. La acest moment, Secția de Terapie Intensivă, funcționează pe două etaje și pe vreo patru locații. Sunt două,trei incubatoare la sala de nașteri, vreo trei în alte părți și așa mai departe.

Proiectul nostru practic înseamnă că vom cumula toate astea într-o singură zonă și se va construi o structură modernă după un proiect din America, pe care l-am obținut, apdatat la nevoile spitalului de aici. Deci, banii care se vor strange din Campania „Sărbători cu amprentă”, sunt pentru acest proiect. Proiectul depășește 1.200.000 euro, dar valoarea de 1 milion de euro este acoperită de o multinațională, iar asociația trebuie să mai strangă fonduri pentru a acoperi restul costului”, a mai adăugat președintele. Cei care doresc să facă o bucurie copiilor bolnavi, sunt așteptați să doneze cadouri sau să cumpere felicitări, la Centru Medical Focus.

Cadourile donate vor merge către copiii aflați în evidența centrului, aceștia având posibilitatea să își aleagă din camera cu jucării a centrului, ce vor ei. Reamintim că primul proiect realizat de Asociația Dăruiește Aripi a fost realizarea Centrul Medical de zi Focus, proiect dedicat pentru diagnosticarea, tratarea, monitorizarea și susținerea copiilor cu boli onco-hematologice și reumatologice din zona de sud-est a României. A fost realizat cu sprijinul mediului de business constănșean și finalizat în luna februarie 2014.Centrul funcționează în cadrul secției de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ca și compartiment de onco-hematologie și reumatologie.

Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit dedicată susținerii acelor proiecte caritabile care pot aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul de stat românesc. A fost fondata în 2013 la Constanța de către Alina Vasea, voluntar al asociației Dăruiește Viață din București și are ca viziune, asigurarea drepturilor fundamentale ale omului la sănătate și viață prin intervenții punctuale pentru remedierea erorilor și compensarea deficiențelor sistemice. Misiunea asociației este consilierea specială a pacienților prin îngrijire și atenție, dar și reconstrucția și dotarea secțiilor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Emblema asociației este pasărea colibri deoarece este singura care poate zbura în orice direcție, care se poate menține pe loc în aer și totodată este simbolul vieții și al renașterii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218