REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Asociația Elevilor Constanța îi cere premierului Viorica Dăncilă să-și ceară scuze elevilor

Asociația Elevilor Constanța îi cere premierului Viorica Dăncilă să-și ceară scuze elevilor

Replica API 30 aprilie 2018 | 00:59 380

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă declarațiile făcute vineri seara, la un post național de televiziune de către prim-ministrul României Viorica Dăncilă - “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi.”

„Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 șefulGuvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii.”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrității fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să își asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere.

Îi solicităm doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România. Atâta timp cât persoanele de la conducerea țării fac afirmații de genul acesta, considerându-le normalități, nu ne putem aștepta la o schimbare a paradigmei în educație, cu atât mai puțin la o adaptare a sistemului de învățământ, alături de mentalitățile care îl constituie, la cerințele și așteptările secolului al XXI-lea”, au transmis reprezentanții asociației.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai scuze? Eu zic sa-i ceara demisia. Ciolannis sa fie singur?
0
0
Vasilica are dreptate . La scoala , era luata des in tarbaca , avand capul prea mic intre urechi clapauge . Nici mintea nu-i era prea acasa , asa infima cat era in actiune , doar gura - moara stricata macina aiurea si in exces alaturi de alte neamuri proasta , vai steaua lor ... Panarama jegoasa !
1
1
Cei pe care ii ponegriti sunt copiii,fratii sau nepotii vostri.Sunt formati de societatea in care traim cu totii si sunt educati de voi, parinti, bunici si cadre didactice. Este rezultatul democratiei acestui sistem pentru care ei nu au nici o vina ca s-au nascut aici.Si ii certati ca vor demnitate.Sunt si copii in judet cu rezultate exceptionale.Dar din pacate au fost trasi de urechi toti de un om al statului care probabil este si mama.
3
1
intamplator reprezentantul elevilor din Constanta e un nesimtit cretin din care va iesi un politician perfect ...
4
1
Au ajuns elevii sa ceara unui politian scuze pentru ce a spus, astia nici nu inteleg ce se intampla, stati ma in banca voastra, la propriu. Vedeti acolo de micki mousse si de caprioara ranita
3
5
Dute dracului de prost si roaga te sa nu iti faca si tie un dosar la moment precum lui Dragnea.Mergi si pupa i in ruc pe kovesi si iohannis dobitocule !.
6
5
Aveti dreptate stimati elevi !! Ma intreb doar ce draqu va mai aduc parintii la scoala ?? Pt ce draqu mai cheltuie bani cu voi ?? Profesorii sunt bataia voastra de joc . Aveti drepturi , voi!! Sa.i injurati , sa.i scuipati , sa.i jigniti ....in schimb , sa nu cumva sa vi se spuna ceva , ca sar parintii in sus 250 de metri ca i.au suparat odrasla , si trebuie consiliata la un specialist . Sa nu va spuna cineva ceva legat de atitudinea voastra , felul in care veniti imbracati , comportamentul din timpul orelor cand inrositi telefoanele , ca imediat aveti drepturi . De obligatii ati auzit ??
11
1
Bine ca nu s- a dat exemplu din secolul trecut cand Nica era altoit cu sf nicolae,ca tot e in urma cu educatia si disciplina in scoala.Scuzele sunt de prisos, asa ca puneti-o sa stea la colt cu mainile la spate.
3
4
Atat am avut de spus
10
8
Insa maimutoii astia care chipurile sunt leaderii elevilor au devenit din penibili chiar enervanti. Elevii valorosi isi vad de treaba nu se baga in seama, au orea mult timp pt ca nu studiaza Se pregatesc sa devina politicieni...
10
7
acei maimutoi cum ii numesti dta ii pot si sigur ii dau lectii unei analfabete ce a fost instalata de catre un penal. Ce nu se leaga?, ti-a placut acea fetita care a fost obligata, pe caldaram, sa-si pericliteze si coloana vertebrala, numai sa ii satisfaca acestei dne, din intamplare , premier- orgoliul?
20
9
ii cer primului ministru sa isi ceara scuze?.Pe timpul lui Ceausescu acesti limbrici nici nu existau.Niste cacati cer sa isi ceara scuze primul ministru.In ce tara bananiera suntem?.Ei sa isi vada de temele lor care nu sunt in stare sa si le faca,sa invete si sa fie disciplinati.
18
21

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367