REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Asociaţia Elevilor din Constanţa ameninţă că dă în judecată municipalitatea! - vezi de ce

Asociaţia Elevilor din Constanţa ameninţă că dă în judecată municipalitatea! - vezi de ce

Replica API 4 ianuarie 2014 | 00:00 154

Asociaţia Elevilor din Constanţa a salutat, încă de la finele anului trecut, iniţiativa Guvernului României de a acorda prin lege reducere la transportul local în comun şi elevilor din învăţământul profesional. Însă, cum orice faptă bună nu rămâne nepedepsită, elevii din municipiul Constanţa nu vor beneficia de această reducere, susţin reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Conform acestora, "Primăria şi Consiliul Local Constanţa refuză în continuare să aplice Legea Educaţiei Naţionale, care impune autorităţilor locale să subvenţioneze cu 50% abonamentele pentru transportul public al elevilor. Domnul primar susţinând în cadrul şedinţei Consiliului Local din 17 iunie 2013 că nu cunoaşte prevederile legii (prevedere existentă atât în legea învăţământului din 1995, cât şi în cea actuală, fiind în vigoare de mai mult de 15 ani)". "În opinia noastră, având în vedere principiul legal "nemo censetur ignorare legem" prin care se afirmă că nimeni nu se poate scuza invocând necunoaşterea legii, bazat pe prevederile art. 1, alin. 6 din Constituţia României care afirmă că "în România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie", Primarul Municipiului Constanţa are obligaţia legală, conform art. 84, alin 1 din Legea Educaţiei Naţionale, coroborat cu art. 61, alin. 2 din Legea Administraţiei Publice Locale, să introducă în proiectul de Buget al Muncipiului Constanţa sumele necesare acoperirii subvenţiei pentru abonamentele elevilor din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceeal acreditat/autorizat", susne Alexandru Bajdechi, preşedintele asociaţiei. Tot el mai susţine că argumentaţia autorităţilor locale prin care se motivează subvenţionarea transportului în comun doar pentru elevii ale căror familii au un venit sub un anumit prag, reprezintă o încălcare a egalităţii în drepturi. "Problema nerespectării legii a fost sesizată atât Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, Ministerului Educaţiei Naţionale cât şi Inspectoratului colar Judeţean Constanţa. De mai mult de un an, reprezentanţii elevilor din Constanţa, precum şi Asociaţia Elevilor din Constanţa, au susţinut respectarea legii şi acordarea drepturilor legale de care elevii din municipiul Constanţa trebuie să se bucure, în prezent existând o discriminare explicită şi clară. În cazul în care nici în bugetul municipiului Constanţa pentru anul 2014 nu vor fi trecute aceste drepturi legale, Asociaţia Elevilor din Constanţa îşi rezervă dreptul de a chema în justiţie Municipiul Constanţa şi să solicite returnarea în mod retroactiv a sumele de bani plătite de elevii constănţeni din cauza nerespectării legii de către Municipiul Constanţa", anunţă Bajdechi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102