REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Asociaţia lui Chiţac va duce în instanţă Primăria Constanţa pentru dispariţia spaţiului verde şi absenţa parcărilor!

Asociaţia lui Chiţac va duce în instanţă Primăria Constanţa pentru dispariţia spaţiului verde şi absenţa parcărilor!

Replica API 9 iunie 2018 | 00:00 300

„Vrem să îi obligăm pe cei care conduc orașul Constanța, oricare ar fi ei, să le pese, iar pe concitadinii noștri să îi determinăm să se implice”, a afirmat senatorul Vergil Chițac, vineri, 8 iunie a.c., la prezentarea Asociației „Constanța Altfel”, o organizație civică al cărui președinte este. Din organizație fac parte doctori, avocați, comandanți, alături de consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte. Membrii asociației civice sunt deciși să ia atitudine împotriva ilegalităților, susțin ei, drept pentru care, se vor adresa instanței. Au în vedere sesizarea instanței atât pentru PUZ-urile ilegale prin care dispare spațiul verde din Constanța, dar și pentru obligarea administrației publice să construiască parcări.

Asociația „Constanța Altfel” este o organizație civică, pornită din dorința mai multor constănțeni, politicieni și nu numai, de a schimba imaginea municipiului, distrugerea spațiului verde, a sănătății și a educației. Vineri, 8 iunie a.c., membrii asociației au prezentat-o opiniei publice, explicând motivele pentru care a fost înființată și ce și-au propus să realizeze.

„În campania electorală de la primărie am avut de ales un slogan. Erau mai multe variante, mie mi-a plăcut „Constanța în mâinile noastre!”. Îmi imaginam că este ceva foarte frumos să putem lua orașul în mâinile noastre, să putem să îl modelăm așa cum dorim. Deviza aceasta a ieșit însă ultima în sondaje. Într-un oraș în are în mentalul colectiv a intrat gratuitatea iar responsabilitatae individuală este la cote minime, o parte din cetățeni nu iau atitudine. Să știți că este explicabil, pentru că în ultimii 20 de ani, cei care au condus orașul acesta, au întreținut din banii statului și nu din buzunarul propriu, o clientelă politică asistată social, care le-a perpetuat alegerea.

Vrem să îi determinăm pe cei care conduc orașul să le pese, iar pe concitadinii noștri să îi determinăm să se implice. În ceea ce mă privește voi continua să îmi exercit mandatul de senator, concomitent cu întoarcerea în zona civică, din care am plecat anul trecut”, a afirmat președintele asociației, senatorul Vergil Chițac.

După cum a subliniat senatorul Vergil Chițac, deși nu pornesc la drum cu intenția de a da un candidat pentru alegerile viitoare la Primăria Constanța, nici nu exclud această posibilitate, dar nu cu el ca „vector”.

„Mi-ar fi dificil să iau decizia să mă întorc în politică. Nu mă consider nici dizident, nu mă interesează PNL-ul, chiar deloc. Și nici fripturist. În ciuda ofertelor politice pe care le-am avut, le-am declinat în mod politicos și nu mă interesează să intru în vreun partid pentru a avea niște funcții în Parlament, de comisii sau ce Dumnezeu. Recunosc că, dacă discutăm, din punct de vedere politic, am în ultimul timp o ofertă din partea soției mele, la care reflectez foarte serios. Ea mi-a propus să stau acasă. Noi nu am făcut această asociație pentru a proiecta ... Nu pot să fiu ipocrit și să ascund că, dacă în urma activității noastre, vom simți o emulație, cum am început să simțim, firav, trebuie să ne asumăm și lucrul acesta. Dar nu neapărat pe mine ca vector. Sunt în rândul asociației mulți oameni de valoare, antreprenori, care nu stau cu mâna întinsă la bugetul de stat, intelectuali, doctori, comandanți, avocați, care pot fi, la rândul lor, o soluție”, a precizat senatorul Chițac.

„Făgădău acționează așa pentru că nu el conduce primăria”

Consilierul local PNL Romeo Rezeanu, membru al asociației, a acuzat alianța PSD – PMP, respectiv Decebal Făgădău – Claudiu Palaz, de distrugerea spațiului verde și afectarea „calității vieții și a confortului cetățenilor”.

„Eu sunt unul dintre intelectualii care aș fi putut să plec din România în urmă cu zece ani, iar de atunci în fiecare an. Cu toate aceastea, am ales să rămân și să mă implic. Măcar am învățat de ce oamenii care conduc acum administrația, și mă refer la alianța între Făgădău și Palaz, între PSD și PMP, acționează împotriva propriilor promisiuni din campania electorală.

Făgădău acționează așa pentru că nu el conduce primăria. Am constatat de-a lungul timpului că foarte multe înțelegeri inițiale au picat a doua zi pentru că veneau tot felul de presiuni de mai sus decât el, de la partid.

Toate promisiunile din campanie, în care spunea că nu se va construi niciun bloc pe spațiul verde, au căzut.

„Claudiu Palaz, pur și simplu, nu are caracter!”

La fel și Palaz. În cazul lui este altceva: el pur și simplu nu are caracter. Toată campania electorală și-a făcut-o mergând prin cartierele de case și spunând: „Ia uitați ce prost s-a făcut aici: P+7 între case, P+5 între case!” și știți ce face acum? Datorită consilierilor PMP trec toate aceste PUZ-uri aberante. Acesta este domnul Palaz.

De ce fac toate lucrurile acestea? Le fac din lașitate, pentru că nu au caracter și pentru că doresc să se îmbogățească. Toată proiecția lor de viitor nu este în România. Și aveți exemplele recente ale multor politicieni români care au plecat din această țară, cu milioanele după ei, lăsându-ne pe noi, în continuare, să respirăm un aer cât mai poluat, să avem cât mai puțin spațiu verde și să trăim în toate aceste condiții pe care ei le-au adus la viață.

De aceea, am inițiat împreună cu un grup de prieteni, această organizație civică Constanța Altfel, pentru a încerca să arătăm cetățenilor că există un dram de speranță, că nu toți intelectualii suntem lași, că nu toți vrem să plecăm din țară, că mai există o șansă. Vrem să creăm cetățenilor Constanței, că există alternativă.

La Constanța, și la nivelul partidelor, vrem să creăm cetățenilor, speranța că există alternativă, să nu se mai spună că nu au oamenii cu cine vota. Aveți cu cine! Dovada suntem noi, prin ceea ce am făcut până acum, prin această asociație, prin ceea ce facem la locurile de muncă, pe lângă casele noastre”, a afirmat consilierul local Romeo Rezeanu.

„Vom da în judecată Primăria Constanța să facă parcări!”

Unul dintre exemplele privind modul cum vor lua atitudine este acționarea în instanță a PUZ-urilor care fac să dispară spațiul verde.

„În final, vom ajunge în instanță să le cerem să anuleze hotărâri ilegale. Și în final, tot prin instanță, îi vom determina să facă ceea ce au promis. De exemplu, în etapa următoare, îi vom da în judecată să facă parcări pentru Constanța. Pentru că sunt obligați să facă parcări pentru Constanța. Iar acesta este un singur exemplu. Aceasta este direcția noastră de acțiune. Nu mai putem să stăm”, a subliniat senatorul Vergil Chițac.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui sa-l intrebe pe Mazare, ca el a dat parcul lui Doraly, Hotel zodiac, City Mall si altele, dar atunci le dadea sa suga si taceau din gura...
2
2
Stiti care este problema pentru toti, partide, asociatii, oameni de bine, etc? Lipsa oamenilor competenti fara afiliere politica. Ce program de rahat are aceasta asociatie?, o sa dea in judecata pt parcari, o sa anuleze PUZuri!!! Alo domnii veniti cu lucruri concrete pt situatia existenta. Cum marim suprafata verde a orasului, cum impunem timpul minim posibil pt un nou PUG, in ce zone se interzice complet circulatia masinilor, cum monitorizam pulberile in suspensie generate de silozurile din port, cum, cum,......
3
1
...dar pana acum unde ati fost domnilor...ca ati fost consilieri locali....Rezeanu si Caliminte...tot ce s-a distrus in orasul asta ...voi ati fost partasi...ati inchis ochii la toate proiectele panarama...ati facut nani in sedintele de consiliu local...ati facut fix ce a vrut Fagadau...ce vreti voi sa faceti acum seamana cu o campanie electorala pentru vre-un individ ce vreti sa il bagati la inaintare la urmatoarele alegeri....doar interese personale si atat...restul e can-can!!!
7
2
Este un incept. Si eu am incercat de nenumarate ori sa atrag atentia cuiva despre asemenea fapte dar nu a reactionat nimeni. Poate acum prin aceasta asociatie care este condusa de o persoana deja cunoscuta. Doresc sa se vada si rezultate. Succes.
9
2
Bravo, dom' profesor!
10
3
este buna ideea de a face ceva ptr oras. Dar treaba cu "Constanta in mainile noastre" nu prea o sa va iasa, pentru ca atit timp cit PNL se invirte in sondaje in jur de 20%, ... nu sint muschi pentru mai mult, plus ca sunte-ti deja minjiti din trecutele aliante cu PSD si nu o sa ridicati capul prea mult. Iar Palaz este"portocala stricata" facuta de voi rosii si galbeni, chiar daca el acum este verde. Si cine sa judece procesele, judecatorii "rosii" care la fraude de milioane de euro dau sentinte de maxim 5-6 ani ?. Ceausescu l-a gaurit pe Bachus pentru o frauda mult mai mica. Despre ce vorbim .
13
1
Amiralul e om tare, spre deosebire de tot restul de panarame santajabile, calcati pe cap oricand de aia de deasupra lor.
19
5
Felicitari domnului Chitac ! Un om de o valoare incontestabila !
16
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614