REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Asociația Părinților Constănțeni, ÎMPOTRIVA vacanței de 2 săptămâni!

Asociația Părinților Constănțeni, ÎMPOTRIVA vacanței de 2 săptămâni!

Replica API 22 octombrie 2021 | 22:19 2872

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie. Vestea a venit ca un fulger asupra părinților constănțeni care consideră că „Ministerul Educației condamnă toți elevii la needucație”. Tot ei sunt de părere că „o vacanță pe termen nedefinit, în mijlocul primului semestru şcolar, înseamnă o întrerupere bruscă a ritmului de învățare al elevilor, anulându-se practic, tot efortul depus de dascăli de la începutul anului școlar”.

Vestea că elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, i-a revoltat pe părinții ce-și au copiii la unitățile de învățământ din județul Constanța și, mai cu seamă, din municipiul Constanța. În acest sens, Asociația Părinților Constănțeni prin Federația Națională a Părinților își exprimă totalul dezacord cu privire la anunțul deciziei ca toți elevii să intre în vacanță școlară, începând cu data de 25.10.2021. „Oricât ne-am strădui, nu înțelegem considerentele care au star la baza luării unei asemenea hotărâri, cum de s-a ajuns la concluzia că o asemenea măsură ar urma să fie de folos la încetinirea evoluției situației pandemice la nivel național, fără a se lua în calcul impactul și consecințele aplicării unei astfel de decizii. O vacanță pe termen nedefinit (nu avem siguranța că peste 2 săptămâni situația epidemiologică se va îmbunătății semnificativ și elevii vor putea reveni în bănci), în mijlocul primului semestru şcolar, înseamnă o întrerupere bruscă a ritmului de învățare al elevilor, anulându-se practic, tot efortul depus de dascăli de la începutul anului școlar. Faptul că toți elevii se vor afla în vacanță nu va conduce la o reducere a mobilității ci, din contră, o va intensifica”, transmit reprezentanții Asociației Părinților.

”Ministerul Educației condamnă toți elevii la needucație”

„Modificarea calendarului anului şcolar prin prelungirea duratei cursurilor în vară, va perturba și va face imposibilă desfășurarea întregului calendar de activități din perioada iunie-august 2022: evaluarea națională și bacalaureatul (pentru care va fi, cu siguranță, nevoie de sesiuni speciale), examenele de titularizare și definitivat, mobilitatea cadrelor didactice, etc.

Prin eliminarea opțiunii educației online, Ministerul Educației condamnă toți elevii din România la needucație, fără nicio bază și justificare științifică. Ca reprezentanți ai părinților acestor elevi, suntem profund indignați de abordarea complet discriminatorie față de elevi familiile lor care au investit în dispozitive pentru cursuri online și față de copleșitoarea majoritate a școlilor din România care au acces la internet și tablete distribuite copiilor, cu contracte în derulare la operatorii de telefonie mobilă”, au mai transmis reprezentanții asociației.

„Lucruri făcute fără pic de minte”

O constănțeancă, supărată foc pe noile decizii, ne-a declarat: „Așa ceva chiar nu se poate. Să trăiești tot timpul într-o incertitudine. Doar ce am reușit să ne angajăm și acum trebuie să vedem iar cum să facem cu cei mici. E o dezorganizare totală și eu consider că sunt lucruri făcute fără pic de minte. Să le dai așa, tam-nesam o vacanță e o lipsă de responsabilitate totală… mai fac școală copiii ăștia? Câți bani o să ajungem să băgăm în meditații?”.

Iată declarația președintelui Klaus Iohannis

"Până vă convingeți să vă vaccinați este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Miercuri s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni", a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis

Iată explicația ministrului Educației

Ministrul Educației a spus că varianta vacanței este preferabilă celei cu școala online pentru că asigură „echitatea în învățământ pentru toții elevii”. ”În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă. Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă vacanța în loc de intrare in online (aceiași care nu au auzit de echitate în educație) le răspund ca din punct de vedere al vitezei de transfer minime pentru o predare online (cât de cât) este necesar sa existe 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În București avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot avem probleme,” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu

Vacanța prelungită și prelungirea anului școlar luată și în anul școlar trecut

Amintim că soluția unei vacanțe prelungite pentru a fi redusă mobilitatea populației a fost luată și în anul școlar trecut. Astfel, elevii au avut o vacanță de primăvară prelungită, din 2 aprilie până în 4 mai, iar anul școlar a fost la rândul său prelungit în vară, astfel că s-a luat vacanța de vară pe 25 iunie (este vorba de elevii care nu erau clasa a opta și a XII-a).

Structura anului școlar 2021-2022

Anul școlar 2021 - 2022 a început la data de 1 septembrie 2021 și se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează: semestrul I - 14 săptămâni de cursuri: 13 septembrie 2021 - 22 decembrie 2021; semestrul al II-lea - 20 săptămâni de cursuri: 10 ianuarie 2022 - 10 iunie 2022. Vacanțele elevilor și preșcolarilor sunt programate astfel: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 - 31 octombrie 2021; vacanța de iarnă: 23 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022; vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 - 1 mai 2022; vacanța de vară: 11 iunie 2022 - până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cica "Oricat ne-am stradui, nu intelegem considerentele care au stat la baza luarii unei asemenea hotarari". E pandemie in plua mea de idioti, oamenii mor pe capete, spitalele sunt pline. Ce plm nu intelegeti?
10
9
toate mamele feseniste si antivacciniste in asociatiile astea de parint .
16
6
Nu se poate ca parinte sa fii atat de inconstient sa iti trimiti copilul la scoala sau la gradinita acum, cand oamenii mor pe capete. Nebuni, nesimtiti, indolenti! Rusine, asociatia parintilor! Vaccinati-va intai si apoi aveti pretentia la o viata normala!
24
10
CRETINILOR, IN PWLA MEA, POATE SE NUMESTE....
17
6
tineti ba drogatii acasa,nu toata ziua in plimbari concedii sa imprastiati virusul!
12
3
Concedieri colective
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218