REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Asociațiile de români din Europa se delimitează de violențele de la protest!

Asociațiile de români din Europa se delimitează de violențele de la protest!

Replica API 13 august 2018 | 03:29 312

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) se delimitează de toate violențele de stradă petrecute la manifestația din 10 august.

„Românii din diaspora sunt oameni harnici care au învățat în anii petrecuți in alte țări sa fie serioși, profesioniști și să respecte regulile democrației. Credem ca absolut toate violențele au fost provocate de echipe bine organizate de huligani care au avut ca scop destabilizarea României. De asemenea, protestăm energic împotriva exceselor de forță ale Jandarmeriei, precum și a planurilor tactice de intervenție, total inoportune și lipsite de profesionalism. În această după amiază, un reprezentant al FADERE va încerca să-i facă o vizită tinerei din Jandarmerie, grav rănită în timpul mitingului. Politicienii din România nu sunt conștienți cât de dificil a fost procesul de coalgulare a Diasporei. În încercarea lor bolnavă de a câștiga un efemer capital politic, riscă să se piardă tot ce s-a construit cu mari sacrificii în ultimii 20 de ani. Protestele civice au fost deturnate de elemente turbulente, aflate în slujba unor proiecte politice”, au transmis reprezentanții FADERE.

„Românii din diaspora sunt civilizați. Nu claxonează la semafor, nu aruncă semințe pe jos. S-au deprins să îi accepte pe cei care gândesc altfel și să respecte democrația. Liderii politici ar fi trebuit să facă până acum ceva practic pentru milioanele de români plecați în afară, nu să căpușeze și să deturneze demersul civic al diasporei”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o intalnire la o televiziune neutra intre tabere ar lamuri putin lucrurile,dar pizda fricoasa liviu nu accepta asa ceva din simplul motiv ca nu are argumente.el e smecher doar intre jandarmii lui carmen.
1
0
foarte simplu de ce nu vor, li se cere sa termine cu coruptia, bani pt investitii, exact lucrul de care nu sunt interesati guvernantii nostri
2
0
cica Romanii din diaspora sunt civilizati. Nu claxoneaza la semafor, nu arunca seminte pe jos. Un kkt. Sunt civilizati in vest pt altfel le fute o amenda de cateva mii de euro si raman fara mancare un an de zile. Dar cand vin in romania cu haudi si cu beemveuri cu volan pe dreapta isi arata adevarata fata de cocalari.
4
2
Nu inteleg un lucru: de ce nu solicita guvernul o intalnire cu reprezentantii adevaratei diaspora pentru a le afla nemultumirile? Asta ar separa definitiv si instant taberele. Am sti cine e diaspora si cine sunt cei ce vor sa se catare pe nemultumirile aceteia pentru a destabiliza tara...E atat de simpliu!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367