REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Asta da ŞMECHERIE: grecii de la Blue Beach, de la vile cu 2 nivele, la blocuri cu 8 etaje în buza mării

Asta da ŞMECHERIE: grecii de la Blue Beach, de la vile cu 2 nivele, la blocuri cu 8 etaje în buza mării

Replica API 25 mai 2020 | 00:29 9031

Grecii asociaţi la SC Blue Beach SRL intenţionează să-şi transforme imobilele din Mamaia, complex cunoscut sub denumirea de Blue Beach, în mastodonturi de 8 etaje. Pentru a putea realiza proiectul, este nevoie de aprobarea, de către consilierii locali,a unei diferenţe de preţ asupra terenului de pe strada Lamia, în sumă de 521.985,12 euro, ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice, de la vile P+2 la ansamblu P+8 cu funcţiuni pentru turism.

Aleşii locali din opoziţie par să se împotrivească tranzacţiei, nefiind de acord cu modificarea regimului de înălţime, acesta fiind şi motivul pentru care proiectul a fost introdus de mai multe ori pe ordinea de zi a CL şi a fost respins. Iată că, a fost din nou introdus pe convocator, însă nu ne-ar mira să aibă aceeaşi finalitate.

Proiectul, introdus a doua oară pe ordinea de zi

Se prefigurează o şedinţă de Consiliu Local Municipal Constanţa tensionată. Un proiect prin care se doreşte stabilirea unei diferenţe de preţ ca urmare a modificării reglementării urbanistice: de la P+2, se va construi P+8, fix pe plajă. Proiectul la care face referire vizează un teren în suprafaţă de 2.858 mp, care a fost vândut de municipalitate, în 2004, societăţii Blue Beach SRL.

Şmecherie: De la 2 etaje la 8

După ce s-a realizat construcţia, având în vedere că PUZ-ul staţiunea Mamaia îi permite, societatea a demarat procedurile pentru schimbarea regimului juridic, de la 2 etaje la 8. Astfel, ar urma să plătească primăriei o diferenţă de preţ de peste 500.000 de euro. Consilierii locali din opoziţie nu sunt de acord cu această modificare şi vor vota acest proiect care ar conduce la realizarea investiţiei cu 8E de pe plaja din zona Summerland. „Proiectele d egenul acesta sunt cu două tăişuri. În momentul în care i s-a aprobat modificarea, de la 2 etaje la 8, societatea ar urma să plătească către primărie diferenţa de preţ a terenului. El plătea pentru clădire cu 2 etaje,a Cuma r trebui să plătească pentru 8 etaje. Dacă votăm acest proiect, este ca şi cum suntem de acord cu modificarea de la 2 etaje la 8. Ori, noi nu acceptăm aşa ceva”, a declarat, pentru Replica, un consilier local PNL.

Proiectul a mai fost introdus pe ordinea de zi din 31.10.2019 dar a fost respins cu 9 voturi imptoriva (PNL, patru abtineri (MP si consilierul Andrei Popescu) . PSD a votat pentru.

SC Blue Beach, amendată de OPC

În vara anului 2015, sectorul de plajă aparţinând Blue Beach SRL, incluzând restaurantul Ammos, a fost controlat de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Comisarii au descoperit, la acea vreme, că plaja era în întregime ocupată cu şezlonguri, nu exista autorizaţie de funcţionare, iar în bucătărie au fost depistate produse expirate sau neetichetate.

Blue Beach este firma afaceriştilor greci, Ioannis Skantzikas, Antonios Gioxas, asociaţi cu SC Mega Development SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da bunicu a trebuit sa ia familia si sa plece cu ce a putut sa care peste noapte si noroc ca a fost improprietarit in Dobrogea.
2
0
Fanariotii ne-au jupuit 300 de ani si au dus castigurile in Grecia. Dupa care le-au furat pamanturile la machidoni si i-au trimis cu carutele in Romania. Grecii sunt f profitori.
6
1
sunt greci din grecia, nu mache, nu mai vorbiti aiurea, sunt armatori cu avere de peste un miliard de euro, pt ei blue beach si e un fel de 1 euro
7
3
Alti machidoni care o fac pe grecii. Sa fim seriosi..
9
1
Tu Mirelo daca tot faci reclama unor primari cum este si cazul lui Cristian Carjaliu scrie macar in dreptul articolului"campanie electorala",asa se poate intelege oprirea de la comentarii a cititorilor si a potentialilor votanti caci asa este normal.
2
0
le au facut pentru ei, noi nu existam
4
1
In Favela Mamaia se va face plaja la umbra betoanelor hahaha
11
1
Foarte scump
10
1
stai linistit ca in spate sunt tot cipanii,grecii sunt de fatada
20
6
unul dintre ultimile tunuri ale lui fagadau si lacheii.Din septembrie la puscarie cu infractorii psd
24
0
Prefer sa construiasca grecii si nu mache!!! Iar permisiunile sunt ingaduite de catre primarii!!! acolo sunt vinovatii!
24
7
Ce conteaza umbrirea plajii. Noi bagam sezlonguri cu care facem bam bani din mai nimic, in fata cladirilor de multe etaje. Exact ca in Grecia? Desigur ca nu. Aici se poate.
30
1
Ce de bani pentru primarul Dezastru! Jumatate de milion in plus pentru papagalul incompetent. Pentru toate ideile de rahat, cu care a umplut acest oras. Mai pune 2534 de beculete in plus, la iarna si a rezolvat si surplusul.
24
0
Grecii ne-au construit cetatile Tomis, Histria si Callatis. Acum au trecut la blocuri. Din ce in ce mai mari.
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614