REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Asta e Constanţa: bordeie şi MIZERIE de nedescris, într-un cartier al municipiului

Asta e Constanţa: bordeie şi MIZERIE de nedescris, într-un cartier al municipiului

Replica API 29 septembrie 2016 | 10:07 1456

Focar de infecţie

Focar de infecţie

Mizerie şi miros insuportabil pe o stradă din cartierul constănţean Palas! Cauza: nu mai puţin de 16 colibe şi tot atâtea familii de rromi care și-au ridicat “corturi” pe strada Locotenent Petre Mănoiu din Palas!

Oamenii care locuiesc pe strada Locotenent Petre Mănoiu din cartierul Palas sunt nemulţumiţi de faptul că mirosul şi mizeria au transformat zona într-un adevărat focar de infecţie. Vinovaţi sunt ţiganii care şi-au făcut cuib pe strada cu pricina. „Este un focar de infecţie, nu mai suportăm mizeria făcută de aceştia, însă nu avem ce face. Pe lângă faptul că sunt murdari, sunt şi gălăgioşi. Îşi dau foc pe aici… “, a declarat, pentru Replica de Constanţa, doamna Mihai, proprietara unei case de pe strada Locotenent Petre Mănoiu, din Palas.

Potrivit acesteia, sătulă să cureţe zilnic grădiniţa din faţa casei, o altă vecină nici nu mai are puterea de a face ordine în rândul ţiganilor. Dacă pe vremuri spunea lucrurilor pe nume şi îi atenţiona pe aceştia, acum s-a lăsat pagubaşă. Pe terenul din faţa casei sale stau acum întinse saltele şi haine murdare. La nici 10 metri distanţă se află Depoul CF Palas. Reprezentanţii CFR s-au declarat şi ei nemulţumiţi de prezenţa romilor care şi-au făcut cuib aici. Aceştia menţionează că pe toată perioada verii au suferit din cauza mirosului neplăcut, mizeriei de nedescris şi a scandalurilor.

„Am ajuns să strângem mizeria pe care vântul o aduce la noi, pe terenul CFR. Noi oricum ne ocupăm de tăierea buruienilor, însă ceea ce se adună este de nedescris. Uneori plecăm acasă cu pungi pline de gunoi pentru că le strângem şi după program mergem să le aruncăm la prima pubelă. În schimb, aceştia îşi fac nevoile pe stradă!”, ne-a precizat unul din angajaţii companiei.

Pe lângă faptul că deranjează cu mizeria făcută, muncitorii Depoului CF Palas ne-au mai declarat faptul că a fost o situaţie în care chiar ei i-au oprit pe ţigani din furtul unei şine de tren aflate în faţa porţii sediului. Şi vecinii spun că aceştia vin cu saci de ciment aduşi „de nicăieri”, că lemnele pe care le primesc de la primărie le dau spre vânzare sau că ajung pe stradă cu câte o căruţă plină cu fier vechi.

Tot ei se declară nemulțumiți!

Apostol Ionel, declarat neoficial vocea celor 16 familii de rromi, ne-a spus că locuiește în zonă de 16 ani, că are trei copii și o soție bolnavă. “Suntem 16 familii aici, suntem rude și avem mulți copii. Nu mă primește nimeni la muncă pentru că sunt operat la inimă. Autoritățile au vrut să ne mute în cartierul Henri Coandă, dar noi nu vrem pentru că ne cer bani lunar și noi nu avem de unde să plătim.” , a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Se pare că aceștia așteaptă ca banii să le cadă din cer, să vină firmele de salubrizare să le facă curat sau oricine altcineva să îi ajute. Așa motivează ei mizeria din “curtea lor”. Potrivit acestuia, ei nu au apă, lumină și nici toaletă. Dacă au autorizație, rămâne de văzut, însă un lucru este clar, zona trebuie să intre într-un amplu proces de curățare și deratizare!

Sesizarea a intrat și în atenția Poliției Locale Constanța care în cursul zilei de astăzi va lua măsuri în acest caz.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367