REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Astaldi trebuie să plătească daune de 350.000 lei pentru avaria produsă la conducta RAJA

Astaldi trebuie să plătească daune de 350.000 lei pentru avaria produsă la conducta RAJA

Replica API 25 mai 2012 | 00:00 172

Năvodărenii au din nou apă

Năvodărenii au din nou apă

Lipsa apei potabile din ultimele zile de la Năvodari a ridicat multe semne de întrebare, întrebări la care reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă s-au văzut nevoiţi să răspundă. Felix Stroe a dorit să lămurească această situaţie în cadrul unei conferinţe de presă şi a explicat cum au stat, de fapt, lucrurile.

Ploile torenţiale de sâmbătă au lăsat localitatea Năvodari fără apă timp de câteva zile, acest eveniment fiind pus în seama companiei RAJA. Felix Stroe, directorul regiei, a explicat ce s-a întâmplat: "Locuitorii din Năvodari au avut de înfruntat mai multe zile lipsa apei potabile, din cauta problemelor de la Ovidiu. Concernul SC Astaldi descarcă autostrada în varianta oraşului Ovidiu. La Ovidiu s-a făcut o lucrare de calitate, însă trebuie precizat că există o perioadă de probe timp în care traseul conductei de apa a rămas decopertat. Această perioadă de probă este necesară pentru a fi sesizate eventualele pierderi de apă, eventuale defecţiuni tehnice. Ploile torenţiale de sâmbătă au angrenat mari cantităţi de pământ din zona deluroasă din împrejurimi în pantă, spre traseul conductei. Sute de tone de pietriş şi mâl au lovit conducta şi s-a rupt. A fost o lucrare complexă, s-au evacuat sute de tone de mâl şi mii de metri cubi de apă care au umplut acel crater uriaş şi după trei zile am reuşit să dăm drumul la apă", a declarat Felix Stroe, directorul RAJA. Această problemă s-a remediat pentru majoritatea năvodărenilor. O parte dintre ei au rămas în continuare, alte două zile, fără apă. Motivul? "Furtul de fier vechi este un sport naţional. Cetăţeni neidentificaţi au furat un tronson de ţeavă din conductă. Au încercat să fure şi două vane, nu au reuşit, dar le-au distrus. Aproximativ 5 străzi au rămas încă două zile fără apă. A fost un lucru extrem de neplăcut faţă de ei, cărora le cerem scuze. S-a rezolvat miercuri noapte intervenţia, apa s-a pompat, s-au umplut rezervoarele, iar dimineaţă la 9.30 oamenii au avut apă", a mai spus Stroe. Acesta a ţinut să precizeze faptul că la Năvodari se practică destul de des furturile. "Pe 16 mai, hoţii au furat şi un generator în valoare de 60.000 lei, aparţinând RAJA, pus la dispoziţia Primăriei, care asigura funcţionarea unei staţii de pompare ape", a continuat directorul RAJA. Revenind la problema de la Ovidiu, Stroe a mai spus că RAJA a fost prejudiciată cu suma de 350.000 lei, bani care vor fi suportaţi de concernul Astaldi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102