REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

AstraZeneca oferă primul tratament cu anticorpi care poate proteja pacienții vulnerabili în fața Covid-19

AstraZeneca oferă primul tratament cu anticorpi care poate proteja pacienții vulnerabili în fața Covid-19

Replica API 21 octombrie 2021 | 20:57 845

Compania AstraZeneca a creat primul medicament cu anticorpi care poate să ofere o protecție suplimentară de până la un an pacienților vulnerabili în fața Covid-19. Testele au concluzionat că noul medicament poate avea efect profilactic - prin reducerea cu 77% a riscului de a dezvolta Covid-19 simptomatic - și de tratament – reducând cu 67% riscul de a dezvolta Covid-19 sever sau chiar deces din comorbități asociate.

Ca răspuns la nevoia acută de protejare a pacienților cu sisteme imunitare compromise, producătorul anglo-suedez – unul dintre primii din lume care au creat un vaccin anti-Covid-19 – a dezvoltat prima formulă de anticorpi, denumită AZD7442, care poate crește semnificativ șansele la supraviețuire și de răspuns a populației vulnerabile în fața virusului Covid-19.

„Aceste rezultate importante pentru AZD7442, combinația noastră de anticorpi cu acțiune îndelungată, se adaugă la tot mai multe dovezi privind utilizarea acestei terapii atât în ​​prevenirea, cât și în tratamentul COVID-19. O intervenție timpurie cu acești anticorpi poate oferi o reducere semnificativă a progresiei către boli severe, cu protecție continuă timp de mai mult de șase luni, ” a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca.

Testele au concluzionat: tratamentul cu anticorpi de la AstraZeneca previne Covid-19

Testele conduse de AstraZeneca au demonstrat că AZD7442 este singura combinație de anticorpi cu acțiune îndelungată dovedită atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea COVID-19, scrie stiriepsurse.ro

La nivel profilactic, noul tratament cu anticorpi creat de AstraZeneca și-a dovedit eficiența prin reducerea apariției simptomelor de Covid-19 cu 77%, reușind astfel să ofere o protecție puternică suplimentară persoanelor vulnerabile care sunt vaccinate.

Mai mult, o analiză prespecificată a participanților - care au primit tratament cu AZD7442 în termen de cinci zile de la apariția simptomelor - a arătat reducerea riscului de a dezvolta COVID-19 sever sau de deces (din orice cauză).

Conform rezultatelor, 75% dintre participanții la studiul pentru tratament - unde s-a analizat impactul a două tipuri de anticorpi descoperiți la Centrul Medical al Universității Vanderbilt - aveau afecțiuni cronice, inclusiv chiar persoane cu un răspuns imun mai scăzut la vaccin.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), în colaborare cu experți internaționali din cadrul COVID-ETF (Covid-19 EMA Pandemic Task Force) a început evaluarea pentru această primă combinatie de anticorpi monoclonali utilizati ca profilaxie la pacientii vulnerabili, care stă la baza tratamentului AZD7442.

Dacă tratamentul cu anticorpi creat de AstraZeneca va fi aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului, acest medicament poate juca un rol important în combaterea pandemiei.

„Cu continuarea cazurilor de infecții grave cu COVID-19 pe tot globul, există o nevoie semnificativă de noi terapii precum AZD7442 care pot fi utilizate pentru a proteja populațiile vulnerabile și pot ajuta, de asemenea, la prevenirea progresiei către boli severe. Aceste rezultate pozitive arată că o doză intramusculară de AZD7442 ar putea juca un rol important în combaterea acestei pandemii devastatoare,” a declarat Hugh Montgomery, profesor de medicină intensivă la University College din Londra și investigator principal TACKLE.

Ce efect ar putea avea asupra României

Într-un context pandemic în care România are o rată scăzută de vaccinare și se află în topul celor mai afectate țări, raportând numai în octombrie a.c. un număr de peste 90 000 de cazuri noi și peste 2000 de persoane decedate săptămânal din cauza infectării cu Covid-19, acest tip de tratament profilactic creat de AstraZeneca, care să ofere o protecție suplimentară persoanelor vulnerabile poate fi soluția pentru reducerea numărului îngrijorător al celor afectați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal iese medicamentul si dupa aia vaccinul dar oile indoctrinate de media nu pun intrebari
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920