REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Atac armat la un liceu de lângă Los Angeles: Doi elevi au murit şi atacatorul este în stare gravă

Atac armat la un liceu de lângă Los Angeles: Doi elevi au murit şi atacatorul este în stare gravă

Replica API 16 noiembrie 2019 | 17:30 509

O a doua victimă, un băiat în vârstă de 14 ani, a murit joi în urma rănilor suferite după ce un licean a deschis focul în curtea liceului său dintr-o localitate aflată la nord de Los Angeles, relatează AFP, Reuters şi DPA.

O elevă de 16 ani, spitalizată şi ea într-o stare critică, a murit în urma rănilor suferite ceva mai devreme în cursul dimineţii. Şase persoane în total, printre care şi atacatorul însuşi care a încercat să se sinucidă, au fost transportate la spital după drama care a îndoliat liceul Saugus din Santa Clara, localitate situată la circa 60 km de Los Angeles.

Autorul atacului este în stare "gravă", potrivit unor oficiali citaţi de DPA.

Cei doi elevi ucişi sunt o elevă de 16 ani şi un băiat de 14 ani, a declarat şeriful comitatului Los Angeles, Alex Villanueva.

Suspectul a fost identificat de autorităţi drept un elev de 16 ani de la unitatea de învăţământ din Santa Clarita. În ziua atacului era ziua sa de naştere, potrivit oficialilor citaţi.

Adolescentul s-a împuşcat în cap după ce a deschis focul cu o armă semiautomată de calibrul 45 pe care a scos-o din rucsac, a informat poliţia.

Liceul în care a avut loc incidentul armat a fost închis, la fel ca şi alte şcoli din zonă, după ce poliţia a răspuns unui apel de urgenţă în jurul orei locale 07.40) 15.40 GMT), înainte de începerea programului şcolar. Ulterior, liceul a fost redeschis şi elevilor li s-a permis să plece.

Autorităţile susţin că nu există niciun alt suspect şi că în spatele atacului nu se ştie să fi stat vreo ideologie. De asemenea, acestea au recunoscut că nu cunosc motivul atacului dar au indicat că vor începe să-i audieze pe elevii care au fost martori ai atacului.

Vicepreşedintele Mike Pence a declarat la un eveniment organizat de NASA în California că este "încă o zi devastatoare pentru elevi şi părinţi în America".

Pence a spus că a discutat cu preşedintele Donald Trump, care i-a cerut să transmită condoleanţe familiilor victimelor şi comunităţii din Santa Clarita. El a mai spus că preşedintele şi administraţia sa "vor rămâne hotărâţi să pună capăt plăgii atacurilor armate".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa se va ajunge si la noi cat de curand daca se continua obligarea scolilor de a accepta toti retarzii si handicapatii in clase obisnuite de elevi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920