REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Atac brutal asupra unui cunoscut ziarist bulgar de investigaţii

Atac brutal asupra unui cunoscut ziarist bulgar de investigaţii

Replica API 19 martie 2020 | 00:00 938

Slavi Anghelov

Sursa foto: Slavi Angelov / Facebook

Redactorul-şef al săptămânalului bulgar ''168 chassa'', Slavi Anghelov, cunoscut pentru articolele sale de investigaţie despre criminalitatea organizată, a fost grav rănit după ce a fost bătut de persoane necunoscute marţi seara în capitala Sofia, a anunţat miercuri MGB, grupul din care face parte publicaţia la care lucrează jurnalistul, informează EFE, citată de Agerpres.

Starea de sănătate a lui Anghelov este stabilă, după ce acesta a fost supus unei intervenţii neurochirurgicale într-un spital din capitala bulgară, a explicat Venelina Goceva, directoarea MGB (Media Group Bulgaria) pentru postul de televiziune bTV.

Atacul, calificat drept brutal de către Goceva, s-a produs marţi în jurul orei locale 21:00, după ce Anghelov şi-a parcat maşina în faţa locuinţei, situată pe un bulevard central din Sofia.

''La intrarea în clădirea unde se află apartamentul său, (Anghelov) a văzut un bărbat cu mască, lucru care nu i s-a părut ciudat, dat fiind că în ultima vreme măştile sunt folosite frecvent împotriva COVID-19'', a adăugat ea.

La scurt timp, a apărut un al doilea individ, tot cu mască, ambii atacându-l cu bare de fier, în timp ce o a treia persoană a filmat agresiunea cu un telefon mobil, a povestit însuşi Anghelov, care şi-a pierdut conştienţa şi şi-a revenit în simţiri în timp ce se afla deja într-o ambulanţă în drum spre spital.

Potrivit Venelinei Goceva, Anghelov a suferit răni grave la cap şi la picioare, fiind tăiat cu ''un cuţit enorm''.

Atacatorii, care au fugit, nu i-au furat nici laptopul, nici portofelul lui Anghelov, concluzia fiind că nu a fost vorba despre un jaf.

Directorul Poliţiei din Sofia, Gheorghi Hadziev, a anunţat că a fost deschisă o anchetă.

''Este evident că bătaia are legătură cu munca de jurnalist'', a subliniat Goceva.

Este tot mai riscant pentru ziarişti să-şi exercite profesia în Bulgaria, situaţie care se reflectă în clasificarea mondială privind libertatea presei realizată de organizaţia 'Reporteri fără Frontiere'. Bulgaria ocupa în 2019 locul 111 în lume, în condiţiile în care în 2006 se clasa pe poziţia 35.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la noi nimeni nu-i incaiera pe aia de la haznalele 1,2,3 care spala pensionarii pe creiere
0
0
I am trimis sa il cotonogeasca ca ne lasa fara paine
3
0
Nici in Bulgaria autoritatile nu sunt ce ar trebui,la fel ca in Romania. Sistemul infarctional national bulgaresc dar si cel romanesc se afla ca putere reala mult deasupra statului. Ne declaram si noi si bulgarii ca avem state de drept si om avea,insa doar formal. In mod real se vede la liber si de orice nepregatit cum stau lucrurile,cam cata incredere au oamenii sa se plimbe pe strazi si chiar sa recunoasca cinstit cat de multa panica exista cu adevarat.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102