REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Atac cibernetic MASIV în Ucraina. Suspiciuni că ar fi mâna Rusiei

Atac cibernetic MASIV în Ucraina. Suspiciuni că ar fi mâna Rusiei

Replica API 14 ianuarie 2022 | 00:00 747

Un „atac cibernetic masiv" a afectat mai multe site-uri guvernamentale din Ucraina, inclusiv site-ul Ministerului de Externe, a declarat un purtător de cuvânt al instituției.

„Ca urmare a unui atac cibernetic masiv, site-urile web ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale unui număr de alte agenţii guvernamentale sunt temporar indisponibile. Specialiştii noştri lucrează deja la restabilirea activităţii sistemelor IT, iar poliţia cibernetică a deschis o anchetă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, informează Mediafax.

Guvernul a precizat că conţinutul site-urilor nu a fost modificat şi că nu au fost divulgate date personale.

Acesta a precizat într-un comunicat că o serie de alte site-uri guvernamentale au fost suspendate pentru a preveni răspândirea atacului la alte resurse, dar majoritatea celor afectate au fost restabilite rapid.

Întrebat dacă Rusia se află în spatele atacului, purtătorul de cuvânt a spus: „Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar există un lung istoric de atacuri ruseşti împotriva Ucrainei".

Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a condamnat atacul, afirmând că „nu are nicio dovadă despre cine este responsabil", dar că „ne putem imagina cine se află în spatele acestuia".

El a adăugat că a fost convocată o reuniune de urgenţă a UE pentru a reacţiona, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
normal ca e mina rusilor .
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218