REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Atac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara

Atac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara

Replica API 5 iulie 2022 | 00:00 739

Temperaturile ridicate pot crește riscul apariției mai multor afecțiuni cardiace prin suprasolicitarea inimii, potrivit experților. Pentru a minimiza riscul de supraîncălzire, trei băuturi ar fi bine să fie evitate în condiții de vreme caniculară.

Băuturi care ar trebui evitate vara pentru a preveni riscul

Supraîncălzirea rezultă, de obicei, în urma unui efort fizic prelungit la temperaturi ridicate, ceea ce crește riscul unor lovituri de căldură potențial mortale.

Dar, potrivit experților, poate reprezenta, de asemenea, o povară substanțială pentru inimă. Trei băuturi pot agrava problema prin împiedicarea trecerii apei din sistemul digestiv în sânge.

Boala de căldură se prezintă de obicei în trei etape, începând cu crampe care rezultă din pierderea apei și a sodiului esențiale.

Această deshidratare deschide în cele din urmă calea spre epuizarea din cauza căldurii, care este un precursor pentru insolație.

Potrivit Harvard Health, acest lucru poate fi periculos pentru persoanele cu afecțiuni cronice, inclusiv probleme cardiace.

Când mercurul din termometru este ridicat, inima pompează mai tare și bate mai repede pentru a ajuta organismul să elimine căldura.

„Nu numai că expunerea la căldură ridicată crește riscul de epuizare și de accident vascular cerebral din cauza căldurii, dar poate, de asemenea, să pună o povară deosebită asupra sănătății inimii”, explică Harvard Health. „Acest lucru poate crește șansele de atac de cord, aritmii cardiace și insuficiență cardiacă.”

Arron Berstein, director interimar al Centrului pentru climă, sănătate și mediu global de la Harvard, sugerează că schimbările climatice îi pot pune pe mulți în pericol de probleme cardiace.

El a remarcat ca „schimbările climatice ne oferă mai multă căldură, și fără precedent, care poate fi mortală, în special pentru persoanele cu boli de inimă.”

Pentru a contracara riscul de complicații cardiace, experții recomandă să beți cel puțin 200 ml. de apă la fiecare 20 de minute pe vreme caldă. „Nu așteptați niciodată să vă fie sete ca să beți”, a adăugat doctorul Berstein.

„Bîuturile acidulate și sucurile de fructe pot încetini trecerea apei din sistemul digestiv în fluxul sanguin.

„Deși cercetările sunt limitate, unele studii au constatat că un consum excesiv de alcool poate crește riscul de insolație pe timp de caniculă.”

De asemenea, se știe că anumite medicamente prezintă riscuri atunci când temperaturile exterioare urcă, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367