REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Atac la siguranţa circulaţiei feroviare: 2.000 de relee au fost furate de la începutul anului

Atac la siguranţa circulaţiei feroviare: 2.000 de relee au fost furate de la începutul anului

Replica API 15 iunie 2012 | 00:00 158

Reprezentanţii Regionalei CFR sunt disperaţi

Reprezentanţii Regionalei CFR sunt disperaţi

Se fură ca în codru şi nimeni nu face nimic. Siguranţa circulaţiei feroviare este pusă în pericol la fiecare minut din cauza furturilor care au loc zilnic, se produc întârzieri ale trenurilor, pagubele materiale cresc ameninţător, însă reprezentanţii Regionalei CFR Infrastructură Constanţa se simt legaţi de mâini şi de picioare şi speră într-o bună colaborare cu poliţia.

Situaţie inedită atât la Constanţa, cât şi pentru toată raza de acţiune a Regionalei CFR Constanţa, întrucât furturile au loc exact ca în codru. Hoţii deja vin ca la ei acasă şi se servesc cu cele necesare. Dacă până acum pagubele materiale erau considerate relativ mici, iată că după un calcul mai exact, capătă alte conotaţii. "Consideram că pagubele materiale sunt relativ mici însă acum, după un calcul, ne-am dat seama că s-au furat 2.000 de relee, de la începutul anului, pe toată raza noastră, nu numai în judeţul Constanţa. Nu mai punem la socoteală şi alte furturi. Aşadar, pagubele nu mai sunt chiar atât de mici", a declarat, pentru "Replica", Radu Anton, directorul CFR Infrastructură din cadrul Regionalei Constanţa. Mai mult decât atât, pagubele materiale pălesc în faţa pericolelor la care călătorii din trenuri sunt expuşi în urma furturilor precizate mai sus. "Pe lângă întârzierea trenurilor, mai există şi pericole în traficul feroviar din cauza acestor furturi, siguranţa este pusă în pericol", a explicat Radu Anton. Cele mai "prădate" zone sunt Palas şi Doraly din Constanţa, iar din judeţ, Medgidia şi Mircea Vodă. Chiar dacă se înregistrează cam 20 - 30 de astfel de acţiuni săptămânal, pe toată raza de care răspunde Regionala CFR Constanţa, o soluţie imediată chiar nu poate exista, susţine directorul CFR Infrastructură Constanţa. "Nu putem angaja paznici şi să-i aşezăm din 10 în 10 metri, pe câmp, ne este imposibil. Poliţia face eforturi, a mai prins din hoţi, însă au şi ei dreptate când spun că nu sunt organe de pază. Nu ştiu, ar trebui făcut ceva totuşi, să se găsească nişte soluţii pentru că altfel nu ştim încotro ne îndreptăm", a mai spus Anton.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614