REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atac sinucigaş cu maşină-capcană: trei militari români, răniţi în Afganistan

Atac sinucigaş cu maşină-capcană: trei militari români, răniţi în Afganistan

Replica API 21 septembrie 2015 | 00:08 219

La aproximativ opt kilometri nord de Baza militară de la Kandahar

La aproximativ opt kilometri nord de Baza militară de la Kandahar

sursa foto evz.ro

Trei militari români care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniţi uşor duminică, 20 septembrie, în jurul orei 10.00, în urma exploziei unei maşini-capcană. Militarii executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de Baza militară de la Kandahar. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, în afara oricărui pericol.

“Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” şi sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflaţi la cea de-a doua misiune în Afganistan, şi caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune într-un teatru de operaţii”, au precizat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Conducerea MApN a anunţat că urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a răniţilor.

UPDATE:

Unul dintre militarii români răniți duminică în Afganistan, caporalul clasa a III-a Ion Ichim, a fost externat din spitalul bazei militare din Kandahar și s-a întors la unitatea sa, a transmis Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat. ”Locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc şi caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi sunt în stare stabilă, fiind supuşi la această oră unor proceduri medicale de evaluare şi tratament. În funcţie de rezultatele acestor evaluări, comisia medicală pluridisciplinară a spitalului militar din Kandahar va decide conduita terapeutică ulterioară, conform procedurilor standard (continuarea tratamentului la Kandahar sau evacuarea la spitalul militar din Landstuhl, Germania)”, se arată în comunicat.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614