REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ATAC TERORIST. Împușcături în Strasbourg, în apropierea unui târg de Crăciun: cel puţin 4 morţi

ATAC TERORIST. Împușcături în Strasbourg, în apropierea unui târg de Crăciun: cel puţin 4 morţi

Replica API 12 decembrie 2018 | 01:18 1173

Împușcături în estul orașului Strasbourg. Cel puțin o persoană a murit, iar șase au fost rănite.

UPDATE 22:05 Prefectura orașului Strasbourg anunță că sunt 1 mort și 6 răniți în acest moment.

UPDATE 21:56 Sunt 4 persoane rănite în acest moment.

Atacatorul nu a fost încă prins, a anunțat primarul Strasbourgului, citat de Le Figaro.

UPDATE 21:50 Poliția le cere locuitorilor să rămână în case, deoarece ”un eveniment de securitate publică este în desfășurare”.

Împușcăturile ar fi avut loc în apropierea unui târg de Craciun, potrivit BBC.

Poliția a blocat circulația în zonă și a stabilit un perimetru în care nu mai are voie nimeni să intre.

Vezi video: stirileprotv.ro

Dan Nica este unul dintre europarlamentarii români care au rămas blocați în sediul Parlamentului European ca măsură de precauție după atacul de marți seara, din apropierea Târgului de Crăciun. "Este un oraş paralizat, toată lumea e extrem de speriată. Prefectura a cerut ca toată lumea să rămână unde este, cei care au fost prinşi în restaurante stau pe sub mese, cu lumina stinsă", a declarat Dan Nica la România Tv, conform stiripesurse.ro.

UPDATE 23.00:

Autorităţile franceze analizează ipoteza unui act terorist în cazul atacului din oraşul Strasbourg, anunţă surse citate de postul FranceInfo, potrivit Mediafax.

"Este analizată ipoteza unui atac terorist", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei franceze. Situaţia este analizată de Parchetul antiterorist al Franţei în colaborare cu Parchetul din Strasbourg.

Sunt cel puţin 2 morţi şi 11 răniţi, notează Le Monde.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée, la momentul atacului.

UPDATE:

Sunt cel puţin 4 morţi, anunţă Le Monde. Cel puţin 11 persoane sunt rănite, dintre acestea mai multe fiind în stare gravă. A fost deschisă o anchetă pentru atac terorist.

UPDATE ORA 00.13:

Agresorul se află pe o listă de supraveghere a securităţii de stat la nivel local, notează Agerpres.

Autorul atacului armat comis marţi seara în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg se află pe o listă de supraveghere a serviciilor de securitate internă din Franţa, fiind suspectat că prezintă un risc pentru securitate, au anunţat autorităţile, conform dpa şi Reuters.

Aproximativ 26.000 de persoane suspectate de a prezenta un risc de securitate în Franţa se află pe lista de supraveghere Fiche S, dintre care circa 10.000 se crede că au fost radicalizate, uneori în moschei salafiste, online sau în străinătate.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/el-este-presupusul-atacator-de-la-strasbourg-375446/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ei nu fac aceste targur decat in scop commercial, nici 10% din francezi sunt crestini , restul atei , musulmani, LGBT, satanisti etc.
1
3
Bah frate daca va intreb de ce ii urati pe asta asa, va zic ca nu stiti.ori ca stiga allah ori ca a omorat niste oameni.nu e clar ca spalatu asta pe creier face din un dobitoc!totul e politic de ordine mondiala si putere! Ei dau cate o basina si mor 10,20,100de oameni,dar ei sunt bombardati de toata lumea si sunt sute de mii de oameni morti.dar nu o sa vedeti la tv!datorita perolului pe care il au! Imaginativa romania bogata si nu vrea sa suga nimic la nimeni.iar restu lumii vor ce am eu.ma bombardeaza non stop! iar noi daca aruncam cu o piatra,in aparare,ia uite ce rai suntem..ganditi umpic!
5
3
Moarte arabilor de pretutindeni!!!
5
4
Nu ar trebui sa se mai faca targurile de craciun ca sa nu se supere invadatorii musulmani
6
3
S-a strigat allahu akbar???
4
4
in numele lui alah, c-un carnat si-un babic in mana si-o bomba la subsoara. Idiotii astia mananca porc si fac sex cu camile, altfel se dau credinciosi din cale afara.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614