REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ATAC TERORIST în Franța: O explozie a făcut mai multe victime, la Lyon

ATAC TERORIST în Franța: O explozie a făcut mai multe victime, la Lyon

Replica API 25 mai 2019 | 00:34 516

Mai multe persoane au fost rănite în urma unei explozii produse vineri după-amiază în oraşul Lyon, situat în estul Franţei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

Deflagraţia s-a produs în zona Victor Hugo, în apropierea Pieţei Bellecour, în centrul oraşului Lyon, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro şi de postul BFMTV, conform stiripesurse.ro.

Cel puţin şase persoane au fost rănite în explozie, conform bilanţului preliminar. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un colet cu o bombă.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle cauzele deflagraţiei.

Potrivit poliţiei, explozia a avut loc pe o stradă pietonală din centrul oraşului.

Parchetul a indicat că deflagraţia ar fi putut fi provocată de un colet-capcană.

"Ne orientăm într-adevăr către un colet-capcană", a declarat pentru France Presse o purtătoare de cuvânt a parchetului, confirmând informaţiile din presa locală.

O sursă din poliţie a menţionat că în colet se aflau cuie sau şuruburi şi că acesta a fost plasat în faţa unei brutării, la intersecţia dintre două străzi.

Un purtător de cuvânt al prefecturii a precizat că rănile suferite de victimele exploziei nu le pun viaţa în pericol.

Autorităţile locale au recomandat pe Twitter evitarea zonei unde s-a produs deflagraţia, care a fost evacuată şi încercuită de poliţie.

UPDATE

Cel puţin opt persoane au fost rănite în urma unei explozii produse vineri după-amiază în oraşul Lyon, situat în estul Franţei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

UPDATE 2:

Specialiştii antiterorism au preluat investigaţia asupra exploziei din centrul oraşului Lyon în care au fost rănite mai multe persoane, au declarat procurorii francezi vineri, relatează dpa.

Poliţia caută un bărbat după explozie, a declarat un purtător de cuvânt pentru dpa. Potrivit mai multor relatări din media, suspectul a fugit pe o bicicletă.

Cauza exploziei nu este încă stabilită cu certitudine, dar media locale au relatat că procurorii suspectează că este vorba de un colet-capcană.

Citând Ministerul de Interne, canalul Franceinfo a relatat că o geantă în care se aflau cuie şi şuruburi a fost lăsată la intersecţia a două străzi din centrul Lyon.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a descris incidentul drept un "atac", în cadrul unui interviu pe YouTube cu Hugo Travers.

Cel puţin opt persoane au fost rănite în explozie, potrivit autorităţilor locale. Media locale au relatat că cel puţin 13 persoane au fost rănite, notează şi Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920