REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Atacuri de panică printre pasageri: microbuzele fostului şef ARR Constanţa sunt camere de gazare pe roţi

Atacuri de panică printre pasageri: microbuzele fostului şef ARR Constanţa sunt camere de gazare pe roţi

Replica API 21 noiembrie 2015 | 00:00 646

Inconştienţa lui Marian Butnaru

Inconştienţa lui Marian Butnaru

Mai mulţi pasageri ai unui microbuz care efectuează curse regulate între Constanţa şi Murfatlar au tras o sperietură zdravănă, iar o femeie devenise de-a dreptul isterică, probabil lovită de un atac de panică, după ce maşina, oricum supraaglomerată, a fost inundată de fum şi gaze de eşapament. Incidentul, care în mod categoric nu poate fi unul izolat, a avut loc joi seara într-un microbuz al firmei Marcon Star SRL, la ieşirea din Constanţa şi a durat până la intrarea în Valu lui Traian, unde gazele şi fumul s-au mai dispersat, în urma opririlor în staţii. Întrucât şoferul nu are absolut nici o vină, nu vom da şi numărul de înmatriculare al microbuzului, ştiut fiind faptul că prima reacţie a patronilor inconştienţi e să-şi dea afară angajaţii, ei înşişi într-un pericol permanent din cauza condiţiile precare în care sunt obligaţi să muncească.

Pentru sutele de persoane care fac zilnic naveta între Constanţa şi Murfatlar, elevi sau adulţi, maşina otrăvitoare este arhicunoscută de luni de zile. Din cauza tobei de eşapament defecte, aerul din microbuz este în permanenţă aproape irespirabil, încărcat cu gaze şi fum. Oamenii nu mor din simplul motiv că maşina face opriri foarte dese, astfel încât camera de gazare pe patru roţi este ventilată frecvent. Joi seara, însă, problema a fost mai serioasă ca de obicei, chiar şi pentru cei obişnuiţi deja să se urce oameni în microbuz şi să coboare pastramă.

Pasagerii s-au revoltat şi l-au luat la socoteală pe şofer, iar acesta le-a transmis, calm şi politicos, să se adreseze patronului, pentru că el s-a săturat să-i ceară să repare maşina cu care îl trimite pe traseu. Cu ochii roşii şi tuşind încontinuu din cauza fumului gros, oamenii au cerut să se deschidă măcar un geam, ca să ajungă relativ vii acasă. O femeie care trebuia să coboare la cap de linie, în Murfatlar, nu a vrut să înţeleagă, precum ceilalţi, că nu şoferul e vinovat pentru zgârcenia şi inconştienţa patronului, şi a vociferat isteric aproape tot drumul, lovită, probabil de un atac de panică.

Reacţia femeii e şi de înţeles, la câte nenorociri s-au întâmplat în ultimul timp, din cauza unor astfel de patroni mizerabili, cu complicitatea instituţiilor de stat corupte în totalitatea lor, fără nici o excepţie. Microbuzul care-ţi garantează un drum de coşmar aparţine firmei Marcons Star SRL, deţinută de controversatul Marian Butnaru, fost şef ARR Constanţa şi consilier local în Medgidia. Replica a scris în nenumărate rânduri despre afacerile acestuia şi condiţiile inumane de transport pe care le oferă maşinile acestuia, în special pe ruta Constanţa- Murfatlar.

De fiecare dată, singurii care au reacţionat cât de cât au fost cei de la Poliţia Rutieră, care au oprit microbuzele lui Butnaru pentru a verifica dacă pasagerii sunt transportaţi legal, au amendat şoferii cu probleme şi cam atât. Mai mult nu se poate face, iar amenzile sunt oricum suportate de firmă, spun şoferii, dovadă că Marian Butnaru consideră că e rentabil să transporte pasagerii ca pe vite cu orice risc, pentru că aşa vrea el şi nimeni nu are ce să-i facă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se ia nici o masura pentru ca romanasul este comod si nu face reclamatie la Institutiile Statului, personal am facut zeci de recamatii situatia s-a ameliorat dar daca eram mai multi altfel statea treaba.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369