REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Atacuri de panică şi leşin, la Virgil Madgearu! Conducerea liceului a chemat pompierii

Atacuri de panică şi leşin, la Virgil Madgearu! Conducerea liceului a chemat pompierii

Replica API 22 noiembrie 2013 | 00:00 178

Vezi Video

Vezi Video

Atac de panică şi agitaţie în Liceul Virgil Madgearu din Constanţa! Elevii clasei a X-a F au rămas blocaţi în sala de curs după ce au închis uşa, despre care se ştia că este defectă. Însă, lucrurile s-au înrăutăţit în momentul în care elevii au intrat în panică, o fată leşinând. La faţa locului au fost militarii din cadrul ISU Dobrogea, dar şi o ambulanţă.

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi, joi seara, să deblocheze o uşă în incinta Liceului Virgil Madgearu din municipiul Constanţa, unde clasa a X-a F avea ore. Liceenii au uitat că uşa are probleme şi nu era închisă niciodată de tot, pentru a nu se bloca. Cum însă au închis-o temeinic, uşa a refuzat să se mai deschidă. Chiar dacă se aflau în clasă alături de profesorul de limba franceză, două fete au făcut atac de panică, iar una a leşinat. La faţa locului au ajuns militarii ISU Dobrogea, care au deblocat uşa, pe când cadrele medicale au acordat primul ajutor elevelor. "Doar eu am leşinat. Cealaltă colegă doar tremura. Eram cu doamna profesoară de franceză dar ne-am speriat foarte tare când am văzut că nu se mai deschide uşa.", a declarat, pentru "Replica", o elevă a clasei a X-a F. În schimb, cadrul didactic susţine că un astfel de comportament nu este demn de un elev de 15 ani. "Nu a fost nimic. S-a blocat uşa, am încercat s-o deschidem, se rezolva cumva. Dar la cum au reacţionat ei... Păi ăsta e comportament de copil de 15 ani? Aşa reacţionează cei de 3 ani!", a spus profesoara de limba franceză. La faţa locului s-a aflat şi directorul unităţii de învăţământ, care a menţionat că speră să nu mai aibă loc astfel de incidente generate de lipsa de personal. "În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.), la clasa respectivă s-a defectat clanţa. Am sesizat că e o problemă şi am trecut să le spun să nu închidă uşa pentru că, neavând administratorul aici, e în concediu medical, şi neavând nici muncitor de întreţinere, nu se putea să-i scoatem de acolo în caz de un posibil blocaj. Se pare că au uitat sfatul, au închis uşa şi în momentul în care au încercat s-o deschidă au constatat că nu se mai poate. Erau în clasă cu doamna profesor, la ora de franceză. Două dintre fete au făcut atac de panică, s-au speriat. Am chemat Ambulanţa, bineînţeles. Am văzut că nu ne putem descurca să deschidem uşa singuri, am chemat ISU. A fost şi Poliţia de proximitate. În acest moment, cei aproximativ 20 de elevi din clasă îşi continuă orele. Uşa va fi reparată.", a spus Janeta Borandă, directorul Liceului Virgil Madgearu. Potrivit acestuia, situaţia privind lipsa de personal este una cât se poate de cruntă. "Sperăm să nu mai avem incidente generate, în primul rând, de lipsa de personal. Noi, de doi ani de zile, funcţionăm cu schema de personal nedidactic neacoperită. Personalul care a existat s-a pensionat, posturile au fost blocate şi nu putem angaja", a mai spus directorul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102