REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Atacuri în Noua Zeelandă: Familia lui Brenton Tarrant se declară consternată de faptele acestuia

Atacuri în Noua Zeelandă: Familia lui Brenton Tarrant se declară consternată de faptele acestuia

Replica API 18 martie 2019 | 00:00 523

Familia lui Brenton Tarrant, australianul de 28 de ani inculpat pentru atacurile comise vineri la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch şi soldate cu 50 de morţi, este consternată de actele sale, a declarat duminică bunica suspectului, transmite AFP.

''Suntem toţi sideraţi, nu ştim ce să credem'', a spus Marie Fitzgerald, bunica lui Brenton Tarrant, într-un interviu pentru postul de televiziune Channel 9 din statul australian New South Wales.

''Este extrem de dificil să recunoşti că unul din familia noastră poate face un asemenea lucru. Toată lumea este distrusă'', a afirmat ea.

Brenton Tarrant, care a crescut în micul oraş australian Grafton, pare să fi devenit adept al ideologiei neo-fasciste cu ocazia multiplelor sale călătorii în Europa.

''Cred că acest băiat s-a schimbat, complet, doar din momentul în care a început să călătorească în străinătate'', a explicat Marie Fitzgerald, adăugând că în timpul adolescenţei Brenton Tarrant era extrem de interesat de jocurile video.

El a început să călătorească după decesul tatălui său, iar în ultimii ani a locuit în oraşul Dunedin, din sudul Noii Zeelande.

Terry Fitzgerald, unchiul lui Brenton Tarrant, a mărturisit că familia a aflat de la televizor despre rolul lui Brenton în atacurile de la Christchurch. ''La început, am spus 'Nu, acest lucru nu este posibil', dar apoi i-am văzut fotografia'', a afirmat Terry Fitzgerald.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce a spus senatorul australian Fraser Anning?ascultati cu atentie pe youtube, a spus ca acest atac este o reactie la ceea ce se intampla, ca musulmanii au luat cu asalt Noua Zeelanda si Australia si se inmultesc, deci a nuntat acest atac ca fiind unul NORMAL. Acest criminal de unde avea atatia bani sa calatoreasca in zona Balcanilor?si de ce in zona Balcanilor?in mod clar este ceva concertat, adica nu a socat atat de tare pe australienii si neozeelandezi atat de tare, ei fiind foarte xenofobi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920