REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ATACURI MULTIPLE LA LONDRA, CU VICTIME

ATACURI MULTIPLE LA LONDRA, CU VICTIME

Replica API 4 iunie 2017 | 12:22 319

Forțele armate ale Poliției din Marea Britanie au intervenit sâmbătă spre duminică noapte după ce cel puțin trei incidente cu victime au avut loc în capitală.

Premierul Regatului Unit, Theresa May, a declarat că este vorba de "un posibil act de terorism". Ea va conduce duminică la prima oră o ședință a comisiei naționale de securitate.

Primul incident care a avut loc a fost pe Podul Londrei, unde o furgonetă a intrat într-un grup de oameni, doborând 5-6 persoane. Un martor a afirmat că a văzut și victime cu gâtul tăiat. Autoritatea londoneză de transport a închis stația de cale ferată din apropiere, la cererea poliției.

În Borough Market, o piață aflată la circa 500 m de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliția a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. Trei suspecți sunt căutați de Poliția londoneză.

Poliția a fost chemată și în zona Vauxhall, situată aproximativ în linie dreaptă cu celelalte două puncte.

Polițiștii au făcut o recomandare pe rețeaua de socializare Twitter celor aflați în apropierea unor atacuri: "FUGIȚI, ASCUNDEȚI-VĂ, ANUNȚAȚI".

UPDATE

Versiunea BBC asupra atacurilor: Puțin după ora locală 22.08, o dubă a intrat în trecătorii aflați în partea de sud a Podului Londrei. Martorii oculari povestesc că din dubă au ieșit trei indivizi care au atacat cu cuțitele mai multe persoane. Poliția a intervenit și s-au auzit mai multe împușcături. Atacatorii au fugit spre Borough Market, după care au urmat, din nou, focuri de armă și chiar explozii.

La șase ore de la atac, poliţia londoneză face primele precizări - trei atacatori au fost împuşcaţi. Nu poate spune însă sigur dacă e vorba despre toţi cei implicaţi în incidentele teroriste de sâmbătă seara.

rviciul de ambulanţă din Londra anunţă că 30 de persoane au fost transportate la spital.

De asemenea, mai multe persoane cu răni uşoare au primit îngrijiri la faţa locului.

Peste 80 de medici sunt implicaţi în intervenţie, echipaje ale ambulanţei şi specialişti ai Serviciului de ambulanţă aeriană.

Cel puțin 6 persoane și-au pierdut viața.

Parisul anunţă că doi cetăţeni francezi se numără printre răniții de la Londra. Unul dintre ei este în stare gravă.

UPDATE

Ambulanța din Londra anunță că 48 de persoane au fost transportate la spital. Nu este însă clar dacă toate aceste persoane au răni provocate de atacatori sau este vorba și de atacuri de panică, de pildă.

UPDATE

Bilanțul a crescut la 7 morți

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in barci de hartie!
1
0
Trist ce se imtampla, da asta au cautat Germani cu Englezi, asta au primit teroristii si traiesc in teroare, trebuie sa ii expulzeze cat mai repede inbarcati in vapoare si dusi inapoi in Irak si Sirya....
1
0
Orice fel de invazie trebuie oprita nu doar pe cea musulmana.hai sa vedem statistic de 25 de ani de cine este invadata Romania?
3
1
Ce treaba au musulmanii cu jihadistii? Aceeasi treaba pe care o au romanii cu tiganii, 0 barat....va place sa ii bagati in aceeasi oala in schimb va simtiti jigniti cand sunteti voi bagati. Comentarii fara o baza sau o cultura...pacat.
3
5
Ady,prea tarziu!
5
2
Opriti invazia musulmana pana nu va fi prea tarziu
14
2
Londonistanul va deveni in curand Califat. S-a umplut de musulmani. Pana si primarul Londonistanului a ajuns tot un musulman
11
2
Si noi construim cea mai mare moschee din europa de est ! Sa vezi ce nebunie o sa fie daca o sa vrea sa o demoleze dupa vreo 10-20 de ani
15
2
Semeni vant culegi furtuna.
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218