REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

"Atat eu cat si ceilalti locatari de pe strada Traian traim zilnic cu teama in suflet"

"Atat eu cat si ceilalti locatari de pe strada Traian traim zilnic cu teama in suflet"

Replica API 29 octombrie 2010 | 00:00 194

Lucian Dinulescu, noul sef al Sectiei 1 Politie

Lucian Dinulescu, noul sef al Sectiei 1 Politie

Proaspăt şef al Secţiei 1 Poliţie, comisarul-şef Lucian Dinulescu, actualmente adjunct al Secţiei 5 Poliţie îşi aşteaptă ordinul oficial de numire în funcţie. A participat la concurs din dorinţa de a progresa pe linie profesională şi se mândreşte cu faptul că a avut contracandidat un nume sonor din Poliţie. Se bucură că şeful său actual, comisarul-şef Aurelian Ispir, comandantul Secţiei 5, este un "tip open-minded" şi chiar l-a felicitat pentru rezultatul obţinut la concurs.

Reporter: De ce aţi ales să plecaţi de la Secţia 5 la Secţia 1?

Lucian Dinulescu: Am considerat această mişcare în contextul evoluţiei profesionale. Consider că orice poliţist are dreptul şi libertatea de a evolua în plan profesional ca şi orice alt funcţionar public sau lucrător din domeniul privat. Intenţia de a evolua profesional este una unanim recunoscută oricărei persoane.

Rep.: Dar de ce o preferinţă pentru Secţia 1 şi nu aţi încercat la concursul pentru postul de adjunct al şefului IPJ Constanţa?

L.D.: Funcţia de şef al Secţiei 1 mi se potriveşte cu standardele profesionale pe care le pot parcurge în acest moment.

Rep.: Cum a fost concursul, având în vedere că aţi participat alături de nume sonore din poliţie?

L.D.: A fost dificil. M-am bucurat de concurenţa colegului meu Tudorel Dogaru. Examenul a fost dificil având în vedere că bibliografia şi întrebările au fost complexe pe domenii profesionale actuale în ceea ce priveşte munca de poliţist.

Rep.: Cum apreciaţi activitatea pe care urmează să o desfăşuraţi în cadrul Secţiei 1 comparativ cu cea pe care o desfăşuraţi în prezent în cadrul Secţiei 5? Se zvoneşte că la ultimul bilanţ, cei de la Secţia 1 au avut rezultate mai bune decât cei de la Secţia 5...

L.D.: Activitatea infracţională care se manifestă este uniformizată pe întreg teritoriul Constanţei. Specificul Secţiei 5 este aparte în sensul că sunt mai multe cartiere în care populaţia duce un nivel de trai scăzut, în aceste zone manifestându-se infracţionalitatea un pic mai pregnant. De asemenea, condiţiile sociale de tranziţie şi de criză pe care le parcurgem, duce la creşterea consumului de alcool şi la creşterea faptelor violente. Secţia 5 se confruntă acum cu astfel de evenimente, dar pe care le gestionează corect, luând măsurile legale ce se impun. Presupun că la nivelul Secţiei 1 ne vom confrunta cu aceleaşi situaţii la nivel operativ. Vom încerca să continuăm activităţile desfăşurate de predecesori şi să asigurăm cetăţenilor un climat de viaţă normal.

Rep.: Sunteţi locuitor al străzii Traian. Vă temeţi din cauza celebrei gropi formate în zonă?

L.D.: Atât eu cât şi ceilalţi locatari ai falezei de pe strada Traian trăim zilnic cu teama în suflet că la orice mişcare a pământului s-ar produce un dezastru. Având în vedere că diferenţa de nivel e mare, ne temem de ce s-ar putea întâmpla dacă ar fi un cutremur. Avem încredere că autorităţile locale nu vor sta cu mâinile în sân şi că vor face totul pentru ca atât intenţiile de dezvoltare ale zonei cât şi interesul legitim al locatarilor de a trăi în condiţii de siguranţă vor fi îndeplinite într-un mod onorabil şi cât mai curând posibil. Aş putea face un apel pe această cale fiindcă nu este cazul să ne trezim cu 400 de persoane decedate din cele trei blocuri în pericol de a cădea şi după aceea să căutăm vinovaţii. Mult mai bine este ca cei care au atribuţii în domeniu să şi le exercite cu conştiinciozitate astfel încât să fie eliminată panica ce domneşte acum acolo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614