REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Atelier de lucru al Rețelei Universităților de la Marea Neagră, la Istanbul

Atelier de lucru al Rețelei Universităților de la Marea Neagră, la Istanbul

Replica API 31 martie 2018 | 23:19 368

La data de 28 martie a.c., s-a desfășurat la Istanbul Atelierul de Lucru ce a avut ca scop promovarea de proiecte de colaborare, organizat de Organizația Cooperării Economice de la Marea Neagră (OCEMN) împreună cu Conferința Regiunilor Maritime Periferice (CPRM).

La eveniment au participat reprezentanți ai diferitelor organizații atât din zona Mării Negre cât și din zona Mării Mediterane. Au fost prezentate bunele practici și rezultatele obținute în implementarea diferitelor proiecte, programele de finanțare susținute de către Comisia Europeană dar și programul de granturi al OCEMN pentru înteprinderi mici și mijlocii derulat pe baza unei donații din partea Federației Ruse.

Tema centrală a evenimentului a constituit-o evaluarea experienței și rezultatele obținute de către următoarele organizații: un consorțiu de universități, camere de comerț și autorități locale din zona Mării Adriatice - AI-NURECC, Comisia de Afaceri OCEMN și Rețeaua Universităților de la Marea Neagră.

În prezentarea suținută de prof. dr. Eden Mamut, Secretar General al RUMN, au fost prezentate aspectele actuale și prioritățile de colaborare din activitățile Rețelei și rezultatele obținute în dezvoltarea de colaborări între universități, întreprinderi și organizații suport, structurate în clustere inovative.

Astfel, începând cu anul 2011, RUMN a dezvoltat Clusterul Inovativ Medgreen, specializat în ecotehnologii și surse alternative de energie, Clusterul Dunare-Delta Dunării – Marea Neagră – 3DBS, specializat pe initiațiva de „Creștere Albastră”, clusterul specializat în promovarea tehnologiilor tradiționale pentru procesarea produselor și serviciilor din sectorul agro-alimentar, Alianța KNOASEE specializată în tehnologii spațiale și prelucrarea datelor satelitare, precum și recent inițiatul clusterul in domeniul tehnologiilor informatice și dezvoltării de aplicații utilizând tehnologiile de tip Big Data.

Rezultatele prezentate au fost apreciate ca fiind deosebit de interesante si s-a apreciat ca pe baza experienței acumulate de către RUMN, prin implicarea și altor actori din regiune, s-ar putea organiza un Cluster de Inovare Regională pentru întreaga zonă a Mării Negre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mananca destula carne de porc si pe lumea asta, nu-i purtati de grija! El si fratele lui au o interpretare originala a Islamului, in timpul lunii de post - Ramazan, dupa apusul soarelui au voie sa consume ce vor - alcool, porc. Vazut la o conferinta si auzit dezlegarea ca explicatie.
0
0
Mamut, cel mai mare gunoi din istoria Universitatii Ovidius. Sper sa aiba parte doar de porci pe lumea cealalta!
1
1
asa este din pacate educatia in Constanta e la pamant, mai ales la Ovidius
2
0
Un cacat de profesori au ramas in Universitatii in ziua de azi, doar rebuturi care vorbesc tara de rau pe unde se duc, nu au atras nici macar un fond european, doar povesti si plimbari pe banii statului si ai Europei prin tari straine. Constanta cu Ovidius si facultatile de rahat din ele nu valoareaza nimic administrate de niste plimbareti prin strainate, mocangisti, mancatori de fursecuri si gratuitati. Am ajuns niste nulitati in lume condusi si in invatamant de niste nulitati
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218