REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ateliere de lucru tematice, în cadrul proiectului MARSPLAN-BS, la UOC

Ateliere de lucru tematice, în cadrul proiectului MARSPLAN-BS, la UOC

Replica API 27 martie 2017 | 03:02 655

În cadrul proiectului „Planul maritim spațial comun pentru Marea Neagră – zona transfrontalieră România, Bulgaria”, finanțat de Comisia Europeană din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri maritime (EMFF), prin Agenția Executivă pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (EASME), Universitatea „Ovidius” din Constanța, în calitate de instituție parteneră, organizează, marți, 28 martie 2017, începând cu ora 10:00, în campusul din Bd. Mamaia nr.124, trei ateliere de lucru tematice.

În cadrul atelierelor de lucru, specialiști din cele două țări vor prezenta trei studii de caz privind amenajarea spațiului maritim din zonele Eforie, Sf. Gheorghe şi, respectiv, Burgas. Cele trei studii de caz vor prezenta analiza și alocarea spațială și temporală a activităților umane în zonele marine respective, dintr-o perspectivă complexă, ce îmbină dezvoltarea economică, protejarea mediului și a patrimoniului cultural.

Evenimentul se adresează, în egală măsură, autorităților naţionale şi locale implicate în planificarea spațială maritimă, agenților economici interesați de dezvoltarea unor afaceri în zonă, agențiilor de mediu, specialiștilor în planificarea spațială maritimă, dar și persoanelor interesate de procesul elaborării unui plan de amenajare a spațiului maritim în concordanță cu directiva Uniunii Europene în domeniu (2014/89/UE). Detalii despre agenda evenimentului pot fi găsite la adresa http://marsplan-bs.univ-ovidius.ro/.

Consorțiul proiectul MARSPLAN-BS este coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – România, și constituit din 9 alte instituții din cele două țări: Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice - BG; Ministerul Apelor și Pădurilor – RO; Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” - RO; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului, subunitatea Delta Dunării - RO; Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă, URBAN-INCERC - RO; Universitatea „Ovidius” din Constanța - RO; Institutul de Oceanologie din cadrul Academiei de Științe - BG; Agenția Executivă „Administrația Maritimă” - BG; Compania Națională „Administrația Porturilor” - BG.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu au functionat lampioanele, macar sa-i dam bataie cu un atelier tematic, pentru ca suna interesant! Degeaba tot va agitati, ca tot penibili sunteti!
3
0
te oftici ca nu esti si tu in proiect?
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614