REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atentat la sănătate: pizza cu viermi şi produse expirate din 2013, la o patiserie din buricul Constanţei

Atentat la sănătate: pizza cu viermi şi produse expirate din 2013, la o patiserie din buricul Constanţei

Replica API 5 august 2014 | 00:00 368

O angajată a leşinat când a văzut inspectorii OPC

O angajată a leşinat când a văzut inspectorii OPC

Pizza cu viermi, brânză mucegăită, carne stricată şi ingrediente expirate din 2013, toate la super ofertă într-o patiserie din buricul Constanţei. Chiar dacă în interiorul spaţiului comercial căldura era una înăbuşitoare, produsele nu erau ţinute la rece, dar ofertele tronau pe geamuri pentru atragerea clientelei, iar efectul scontat era atins. Numai că un client a observat că bucata de pizza cumpărată prindea viaţă sub privirile sale, viermii colcăind de mama focului. Acesta a mers la sediul OPC, iar inspectorii s-au deplasat la faţa locului. La vederea acestora, unei angajate i s-a făcut rău şi a fost preluată de un echipaj SMURD.

Luni, 4 august, pe la orele prânzului, un client a mers la sediul OPC din Constanţa, reclamând faptul că a cumpărat pizza cu viermi de la o patiserie din centrul urbei de la malul mării, situată pe Ştefan cel Mare, fiind vorba de Izet. Inspectorii constănţeni, însoţiţi de Mihai Perifan, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, dar şi de Marius Alexandru Dunca, şeful ANPC, s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că reclamaţia se confirmă. La vederea acestora, o angajată a patiseriei a ieşit glonţ la aer şi mai că s-a prăbuşit la pământ, spunând că îi este rău. Aceasta a fost stropită cu apă de oamenii aflaţi în zonă, fiind solicitat un echipaj SMURD, care a şi sosit la faţa locului şi a preluat-o. Revenind la situaţia incredibilă de la Izet, menţionăm că în interior era o căldură înăbuşitoare, produsele fiind puse la vânzare în asemenea condiţii, administratorii societăţii negândindu-se la sănătatea consumatorilor. În plus, pe geamuri tronau oferte, numai să te facă să cumperi cât mai mult... stricat şi cu viermi, normal. Pe lângă pizza, inspectorii OPC au descoperit marfă aruncată peste tot, ingrediente expirate din 2013, carne cu culoare modificată şi brânză mucegăită. "În urma unei sesizări făcută de către un consumator, am venit şi am verificat. Ne-a sesizat că a cumpărat o pizza din această locaţie, în care a găsit vermi. În urma controlului, am găsit pizza cu viermi, foarte multe produse fără elemente de identificare, am găsit ingrediente expirate din 2013, ce să vă zic... bătaie de joc. Am aplicat o sancţiune contravenţională de 10.000 de lei şi o măsură complementară de închidere a acestei unităţi, pînă la remedierea deficienţelor, dar cu siguranţă nu există nici o şansă. Aţi văzut că şi produsele le ţineau la temperaturile de 31 de grade, în condiţii improprii, chiar dacă acestea trebuie ţinute la o temperatură cuprinsă între 2 şi 6 grade. Am găsit brânză mucegăită, la carne erau modificări organoleptice, cu miros, la fel şi alte ingrediente", a declarat Marius Alexandru Dunca, şeful ANPC.

Controale şi în Vama Veche: turiştii s-au arătat indignaţi de prezenţa jurnaliştilor

Totodată, inspectorii OPC au efectuat controale şi în Vama Veche şi 2 Mai, unde au închis 2 terase şi o cherhana. Acolo au găsit mici expiraţi şi produse stricate. Însă, uimitor este faptul că turiştii s-au arătat indignaţi de prezenţa inspectorilor pe litoral, fiind la un pas să-i ia la bătaie şi pe jurnalişti. Spre exemplu, în Vama Veche, oamenii au spus că mâncarea este foarte bună, că o consumă de 10 ani de zile şi nu li s-a întâmplat nimic, după care au trecut la ameninţări, de genul că le sparge capul dacă nu pleacă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe strada Ştefan cel Mare, unde oamenii care treceau prin zonă s-au arătat indignaţi de prezenţa jurnaliştilor. "Filmaţi şi pozaţi că numai asta ştiţi să faceţi", strigau ei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614