REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Atentat la sănătatea publică! Zeci de restaurante cu mâncare stricată, pe litoral

Atentat la sănătatea publică! Zeci de restaurante cu mâncare stricată, pe litoral

Replica API 2 august 2022 | 00:00 2830

Semnal de alarmă pe litoral! Un restaurant de pe litoral a fost închis iar alte patru au suspendata activitatea, în urma controalelor desfășurate de inspectorii DSV în perioada 27 iulie-31 iulie. În total, au fost aplicate amenzi de peste 2 milioane de lei.

În perioada 27.06-31.07.2022 inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 1.084 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 233 de sancţiuni în valoare de 2.643.000 de lei. Au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

De asemenea a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 605,26 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

În urma acestor controale, s-au constatat deficiențe cu privire la:

• comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;

• ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate, potrivit legislaţiei în vigoare;

• condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;

• depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

• folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră;

• comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Echipele de inspectori din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022”, la solicitarea instituţiilor partenere, au desfăşurat acţiuni de control oficial la un festival de pe teritoriul judeţului Constanța.

În cadrul acţiunii s-a realizat consilierea agenţilor economici şi aplicarea a 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.000 lei.

Prin verificările efectuate s-a asigurat un climat de siguranţă alimentară participanţilor la festival, în timp ce agenților economici li s-au clarificat responsabilităţile ce le revin cu privire la siguranţa alimentului.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
intreaba primaru nu cumva e si el m******n sau numai masa
1
0
La jegurile alea de machidoni din Mamaia Nord este o infectie de bicatarie ! Si in saivanul de oi este mai curat ! In anii trecuti au mai avut restaurantul inchis de vreo doua ori de SANEPID dar machidonii le-au dat "paraindarat" !
1
0
cine mai are incredere sa manance la restaurante?
2
0
O lege prin care , cei care vand produse alimentare necomestibile s-au de siguranta cum ar fi in domeniul auto . Sa fie condamnati la inchisoare nu cu suspendare s-au mai stiu eu ce . Ai facuto premeditat , inchisoare . Altfel asa va fi mereu .
1
0
e greu cu gatitul acasa,ori nu se ...cunoaste , ori nu se vrea sau au banuti de cheltuit !
1
0
Nu calcati pragul carciumilor cipanzeilor ! !
2
0
Si in oras aceeasi mancare praf avem exemplu Nikos, Reyna sau Mangia Mangia. Asa ca mai bine mancam acasa
3
0
parca mai ieri ii injurati pe aia care veneau cu mancarea de acasa, acum hotarati-va!!
1
0
ce ati vrea voi , sa aruncam mancarea veche ??
1
1
Mai, dar numai restaurante de m***e sunt? Noi romanii suntem mult mai multi, dar chiar asa praf suntem, nu reusim sa facem niste restaurante decente, unde sa vina sa crape tot romanul, iar cele ale machidonilor sa ramana goale goale si sa dea faliment....
3
0
Pai da , in orasul cocalarilor si al machidonilor la ce sa te astepti altceva.
1
0
Miroase bine mancarea stricata cand te plimbi pe la Casino Mamaia insa nu as avea curaj sa mananc din ea.
1
0
Pai atunci sa mergem doar la.carciumi romanesti.Dar exista si alti patroni decat cei mentionati mai sus?Nu cred,au acaparat tot.
1
0
Doar daca esti nebun intri sa mananci la machidoni!
3
0
Sunt firme descendente din Yani
2
0
mncati mortaciunile machi deghizate in mici,perisoare,ardei umpluti si pesti de la metro stricati pescuiti ieri,sa moara mama.Decit sa dau 32 pe o ciorba de burta,imi fac singur.Sa va mincati voi machi stricaciunile cumamicile voastre!ue,faliment!
5
0
Asta e regula. Numai asa fac bani carciumari. Cu expirate, cu carne tocata din animale moarte de boala, numai stricaciuni.
4
0
papu, nepotii tai s-au maritat intre ei sa nu isi piarda sangele royal?
1
0
ce are ,putin spalata cu otet carnea este ok putina mizga nu altereaza chifteaua .plus ca reincalzita la microunde e chiar bun ii da gust . Si va minunati cipanilor ca pleaca lumea in alta parte .
2
0
S-au ...pe branza noastra.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367