REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENTAT la siguranţa cetăţenilor! Magneții au pus în pericol traficul feroviar dintre București și Constanța

ATENTAT la siguranţa cetăţenilor! Magneții au pus în pericol traficul feroviar dintre București și Constanța

Replica API 20 noiembrie 2017 | 00:00 209

Inconștiență și prostie, ambele la un loc

Inconștiență și prostie, ambele la un loc

Hoții de fier par a nu avea discernământ, dat fiind faptele la care recurg. Ei fură orice se poate vinde și nu contează pentru ei dacă pun în pericol vieți umane sau dacă provoacă pagube materiale. Dacă până acum furau saboți de frânare sau alte componente de la vagoanele trenurilor, acum au început să demonteze instalațiile electrice de ghidare a garniturilor.

Astfel, traficul feroviar a fost afectat, duminică, pe magistrala Bucureşti-Constanţa, după ce hoții au furat releele instalațiilor de dirijare. Astfel, garniturile care urmau să sosească la Constanța, pe parcursul întregii zile, au înregistrat întârzieri de 10-20 de minute. Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia trenurilor pe relaţia Fundulea - Săruleşti, magistrala Bucureşti-Constanţa, s-a desfășurat, de la ora 8 dimineața, în condiţii speciale de tip ”cale liberă”, sub supravegherea personalului feroviar, care a dirijat traficul în mod manual, prin telefon. S-a luat această măsură după ce s-a constatat că au fost furate un număr de 46 de relee din instalațiile electrice de dirijare. Echipele de intervenţii s-au deplasat în teren și au înlocuit componentele sustrase. Polițiștii de la Transporturi au deschis o anchetă penală.

Începând cu ora 9:30, traficul feroviar s-a desfășurat în condiții normale. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA și-a cerut scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni infracționale care afectează grav traficul feroviar şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă în timpul lucrărilor de înlocuire a componentelor furate şi reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp. Achiziţionarea materialelor feroase şi neferoase, utilizate în activitatea feroviară, este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională şi un tarif cu titlu de de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.

Daniel ALBU, Claudia CORBU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/pericol-in-trafic-o-bariera-de-cale-ferata-din-navodari-nu-functioneaza-336347/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai simplu : ptr asa ceva dar si ptr alcool plus accident la volan, o lege in care sa stai 1 an la cotet si dupa aceea sa te judece!
0
0
Asta se cheama sabotaj si pentru asa ceva inainte erai executat. Acum ei cu suspendare. Frectie la picior de lemn pentru tigani pardon rromi.
2
1
Suck dick ...si tu si el.Si daca Titei Mariu este politist bun inseamna ca imparti spaga si motorina cu el.Si atunci i al acasa si saufla i in taragot.
4
0
Titei Marius este un bun politist dar, ca orice institutie, Postul de politie TF Palas are si el o competenta. Acolo este competenta postului Lehliu. Considerati ca putea actiona Titei? Politia Transporturi are si un Serviciu Judiciar. Ce face?
1
3
MOARTE TIGANILOR!
7
1
Jegosii astia trebuie legati cu mainile pe sinele de tren!!! Dupa ce trece trenul sigur n-o sa mai fure in viata lor!!!
8
0
mai exista politie transporturi? daca da, ar trebui sa suporte contravaloarea daunelor inclusiv a celor provenite din intarzieri
7
0
marele politist, sef de post in statia de la Palas care te ocupi de alte "mangle" in loc sa ti faci treaba ta. Sau tu supraveghezi infractorii sa fure motorina si piese de la linia electrica ?.Tu faci "jocurile" lui Nita & Teliceanu in loc sa fii pe teren.De ce ai fost avansat si adus de la Fetesti sa monitorizezi calea ferata ?.De aceea este haos in tara asta dle politist "cinstit " !!!
7
0
Si politia unde era,oare i-ati pensionat pe toti ?Si pe cei de 30 de ani?Se pensioneaza de la nationala si trec la locala ,ca acolo le-a marit psd salariile.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367