REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ATENŢIE! Alergia la ambrozie face ravagii şi la Constanţa!

ATENŢIE! Alergia la ambrozie face ravagii şi la Constanţa!

Replica API 5 septembrie 2017 | 00:00 936

Alergia la ambrozie afectează din ce în ce mai mulți constănțeni. Un specialist cu ani de experientă în spate, dr. Georgeta Dincă, medic specialist alergologie și imunologie clinică, a declarat pentru „Replica de Constanța” că numărul pacienților care au alergie la această plantă perenă este în creștere comparativ cu anii trecuți. „Ambrozia este o plantă care apare pe pârloage, pe marginea șoselelor, a căii ferate, pe terenurile agricole nelucrate, la marginea pădurilor. Este într-adevăr o problemă, vin tot mai mulți pacienți cu alergie la polenul acestei plante. Este o plantă originară din America de Sud, care s-a extins foarte mult și la noi, iar în prezent cazurile de alergii la această plantă iau amploare. Am pacienți cu diverse alergii, cunoscute, precum alergia la acarieni, la praf de casă, la sporuri de mucegai, care au dezvoltat alergie și la ambrozie. Mi-au venit ca pacienți și mulți angajați de la căi ferate, cu această alergie.

Iar formele de manifestare sunt severe, cu conjunctivite, cu rino-sinuzite, inclusiv cu criză de astm bronșic pe fond alergic”, a precizat medicul specialist.

Menționăm că, în urmă cu câteva zile, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea a anunțat că administrația locală își propune să distrugă această plantă de pe teritoriul Capitalei și inclusiv persoanele fizice sau juridice, titulari sau administratori de terenuri private au obligația să desfășoare lucrări de combatere și distrugere a ambroziei, în caz contrar riscând amenzi de până la 5.000 de lei.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zona Compozitorilor este plina de acesta planta. Bine ca platim impozit de zona rezidentiala si avem ambrozie in loc de asfalt si trotuare. Si sa nu mai zic ca degeaba faci sesizare la primarie ca nu curata nimeni aceasta planta. Nici proprietarii terenurilor, nici primaria.
0
0
Daca persoanele din zona de decizie,adica sefimea nu are de suferit,inseamna ca totul este in regula si ambrozia asta este buna pentru toti romanii.
2
0
Foarte bine
0
0
La balta Tuzla pe str. Eternitatii e groaznic, creste in cantitati imense aceasta planta, plus ca ne mananca serpii, primaria nu face nimic, ar trebui dat cu ierbicid ceva sa starpeasca aceasta planta, ne mai miram de ce avem probleme de sanatate.
2
0
Rugam Presedindele Consiliului Judetean,sa ia masuri si in judetul Constanta _ constanta_Navodari_Mangalia etc Multumim !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218