REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ATENȚIE! APLICAȚIILE care generează DECLARAȚII pe PROPRIA răspundere NU sunt VALABILE!

ATENȚIE! APLICAȚIILE care generează DECLARAȚII pe PROPRIA răspundere NU sunt VALABILE!

Replica API 22 noiembrie 2020 | 21:55 8288

Instituția Prefecturii a ținut să aducă lămuriri în privința declarațiilor pe propria răspundere care trebuie completate în perioada de carantină: ”În ultimele ore, în mediul online au apărut mai multe aplicații care generează declarații pe proprie răspundere. Facem precizarea că astfel de aplicații nu sunt recunoscute de forțele de ordine, nu respectă prevederile ordinului de carantinare și nu există garanția faptului că dezvoltatorii aplicațiilor au dreptul să fie operatori de date cu caracter personal.

Reiterăm faptul că poate fi folosită declarația pe proprie răspundere tipizată sau poate fi redactată și de mână, cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip (numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării), necesitând totodată semnătura olografă a titularului.”

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auzi ginuto...da in loc sa imblam pe strazi, nu vrei tu fa sa venim toti la tine acasa sa-ti dam o masa calda-n gura? Ca vad ca tot latri ca o javra in calduri si injuri pe toti nespalato
6
0
muie la treicoceni trebuie declaratie ?
2
1
Taranusilor, stati dracu la voi acasa si nu mai umblati dezlegati prin Constanta! Orasul este plin de voi cu rablele voastre fumegande. Nimeni nu va intreaba nimic! Politia doarme-n izmene si voi va faceti talentu prin oras. Toti sunteti constanteni futu va rasa n gura de jegosi! Unde aveati voi treaba astazi duminica in oras? Sa faceti basini si sa umpleti lidl si auchan cu basinile voastre de spurcati! Sictir!
2
7
Frate ori stare de urgenta in toata Romania , ori nimic . Adica in CT topaie covidu pe masa si in alte localitati , zburda mielu pe strazi ?? Si daca ma apuca diaria pe strada , trebuie sa fuck alta foaie ca , merg pana la un wc public si ma abat de la drumu , inscris pe alta foaie ??
1
1
Gogu are dreptate tipizatul nu are casuta pentru achizitionarea produselor de baza somon,caviar,champanie,laptuci,urzici,stevie....
2
2
Fa tu ma desteptul ui,completeaza tu formularele de la DGAS cu pixul tau de jos,de mana si trimite-le cu capul tau ala prost la DGAS tot de mana.Cum cacat le trimiti la DGAS de mana boule sau vaca proasta retardata? Ce simplu este sa dai din gura ca prostul.Cine dracu te crede ca te duci dupa formulare si documente in alta zona?
4
1
Pai daca stau bine sa ma gandesc si vreau sa-mi bat capul, pot descarca pdf-ul original si oficial al declaratiei si sa o redactez pe PC-ul meu, dupa care o pot salva in telefon. Ce vreti sa spuneti de fapt? Nici asa nu e valabil?
1
2
nu e valabil. Trebuie sa fie complicat ca sa fie valabil. Sa mi explice cineva rationamentul cu declaratia tiparita si fotografiata vs. declaratie scrisa direct pe telefon si salvata pentru a fi prezentata. Si nu ma luati cu gdpr ul ca nu merge. Toate aplicatiile telefonului ne iau datele personale ne iau amprente si fotografii. Toate site urile ne cer aprobsrea daca vrem sa intram. Si acceptam ca altfel nu avem acces. Care i problema in caxul asta? Prostii astia de la pnl plusr in frunte cu kwj nu vor mai fi votati. O sa stea la puscarie 12 ani. Check in decembrie 2021.
3
1
Revin !---ce rost are hirtia ----daca o ai nu te mai infectezi ?----sau ne facem ca muncim ?
8
1
a vazut cineva pe declaratia aia o rubrica in care sa bifezi ca mergi sa iti iei mancare ?
11
1
Mai dobitocilor Declaratia se gaseste in toate ziarele si o poti vedea daca dai un search pe google. O scrii de mana pe o faoaie de hartie si citeste mai sus - nume, prenume, data , unde locuiesti si unde mergi. Este atat de simplu!
2
9
Declaratii scrise pe hartie semnate olograf sunt demne de lumea a3a in care ne situam. In tari UE declaratia se face online pe aplicatii ale guvernului. Perceptia este ca hartia nu rezolva mare lucru. Nu se respecta in continuare distantarea fizica exista aglomerari de persoane in magazine masca nu se poarta corect.
10
2
Daca nu ai declaratii tipizate o poti scrie de mana, acum o sa motivezi ca nu ai pasta la pix sau cerneala si foile s-au terminat?! .... dupa aceea poti merge la farmacie ... dar atentie tratament pentru prostie nu exista ... eventual poti lua doar o crema
5
9
Zeci de smecheri si-au facut aplicatii de unde ti se iau datele si semnatura si apoi pot fi folosite sa-ti traga bani!
8
7
Ba tarane, aici era vorba de declaratii, tu vorbesti de Radet si de caldura...ce prost esti. Asa esti tot timpul?
5
9
Daca faci hirtia asta fuge covitul?----niste caraghiosi !-----nici nu stiu de unde s-o iau !----boii dracului
12
2
da, ar trebui sa fie valabile de pe telefon daca respecta continutul tipizatului si legea priv datele cu caracter personal. Cata hartie consumam aiurea pentru tipizate in perioada asta?
8
2
Nu a fost niciodata valabila de pe telefon. Depaseste capacitatea de intelegere a legilor a celor care sunt trimisi sa caute cum sa dea amenzi pentru bani la bugetul guvernului.
13
3
Nu exista declaratia. Unde este declaratia oficiala?
10
2
RADET cand da drumul la apa calda si caldura in diferite zone ale orasului,printre care Inel 2,Salvare,Pod Butelii?Sau apa calda si caldura au nevoie de declaratii ca sa circule pe conducte? Nenorocitii!
20
1
Au drept de libera circulatie, nu exista nici o lege europeana care sa te oblige sa completezi vreun formular
13
4
Draga Gigi futete-as drept in bot!
10
7
Votati PNL! Oameni carora le pasa de oameni! PNL se gandeste la voi si a luat masurile necesare ca sa nu va imbolnaviti!
12
26
trebuie si dosar cu sina?? e ok sa scrii in declaratie ca te deplasezi in scopul achizitionarii de declaratii tipizate??
29
8
De unde luam declaratii ? Acum daca am probleme nu pot iesi fara declaratie.Cati suntem care nu avem bani de copiatoare,nu avem imprimante etc. Am o ruda cazuta si s- a lovit la picior,nu pot sa-i duc o crema de la farmacie ,un medicament? Cum o pot ajurta sa- si faca si sa depuna foile la DGAS pentru tichete? Nu are copiatoare in zona,librarie,posta nici calculator etc. S-a dat un termen de doar 10 zile pentru depunerea acestor documente.Cum procedam?
25
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614