REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Atenţie, constănţeni cu materialele pirotehnice de sezon! Vezi în ce condiţii nu ai voie să le foloseşti

Atenţie, constănţeni cu materialele pirotehnice de sezon! Vezi în ce condiţii nu ai voie să le foloseşti

Replica API 13 decembrie 2013 | 00:00 120

Odată cu venirea lunii decembrie a început şi comercializarea materialelor pirotehnice de sezon. Însă, sunt multe lucruri pe care trebuie să le cunoaşteţi înainte de a le folosi pentru a nu vă răni sau lua amendă. Spre exemplu, acestea nu trebuie să fie folosite între orele 24,00 şi 6,00, la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri sau la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune.

La sfârşitul fiecărui an se constată o creştere a preocupării populaţiei de a achiziţiona şi utiliza articole de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, de cele mai multe ori din categorii restricţionate folosirii de către publicul larg. În această perioadă poliţiştii au intensificat activităţile de informare şi conştientizare a populaţiei referitor la riscurile pe care le generează deţinerea şi utilizarea necorespunzătoare a acestor obiecte de distracţie, întrucât an de an s-au înregistrat accidente ca urmare a nerespectării regimului acestor produse. Articolele pirotehnice, trebuie să aibă inscripţionate în limba română denumirea, clasa/categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor. Producătorul sau importatorul este obligat să elibereze cumpărătorului o declaraţie de conformitate pentru fiecare produs care se prezintă, la solicitare, organelor de control. Reamintim cetăţenilor faptul că folosirea articolelor pirotehnice se interzice în următoarele situaţii: între orele 24,00 şi 6,00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale, la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri, la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze, la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie, în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre, pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane, la o distanţă mai mică de 500 m de păduri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218