REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Atenţie, constănţeni! Escrocii continuă să "bântuie" străzile de la malul mării

Atenţie, constănţeni! Escrocii continuă să "bântuie" străzile de la malul mării

Replica API 18 iulie 2015 | 14:59 307

Autoturismul care "acţiona" la Maritimo

Fel de fel de escrocherii au fost puse în aplicare, fie că este vorba despre cea numită generic "Accidentul", omul de la cablu, distribuitorul de pliante etc, scopul fiind acelaşi şi anume să se stoarcă de bani potenţialele victime. Anul acesta, cotidianul "Replica" a adus în atenţia opiniei publice şi metoda pusă în aplicare de anumiţi indivizi care îşi parchează autoturismele prin diverse locuri ale urbei şi încearcă să pozeze în victime, precum că li s-a stricat maşina, au rămas fără combustibil şi trebuie să ajungă nu ştiu unde urgent, cerând bani sau, de ce nu, sustrăgându-i. Şi cazuri au tot fost.

Spre exemplu, un tânăr din Tulcea a fost înşelat la Constanţa, chiar în centrul comercial Maritimo, în parcare, acolo unde un individ care s-a recomandat a fi Florin Teodor Hristea, pe motiv că nu mai are benzină şi trebuie să ajungă acasă, la Bucureşti, i-a cerut 200 de lei. Tânărul din Tulcea nu a picat în plasă de prima dată, dar când aşa-zisul Florin a început să se smiorcăie că şi-a cheltuit banii pe repaţii la maşină şi s-a lăsat fotografiat, ba chiar a dat şi buletinul la pozat, acestuia i s-a făcut milă şi i-a dat 150 de lei, cu promisiunea că banii îi vor fi returnaţi. Numai că… surpriză! Individul şi-a închis telefonul şi ia-l de unde nu-i.

Aceasta este, în general, metoda prin care acţionează şarlatanii. Buni actori, ei pozează în victime şi reuşesc să se aleagă cu bani, cu promisiunea că-i vor returna.

Astfel de indivizi au fost văzuţi prin diferite zone, inclusiv pe şoseaua Mangaliei, la ieşire din Constanţa spre Valu lui Traian, spre Ovidiu sau chiar la ieşire din benzinării.

Escrocii au ieşit "pe treabă" şi vineri!

"Atenţie mare, cum treci podul de la Agigea spre Constanţa! Se află un Mercedes model 2005+, posibil E class, cu numere străine (Germania cred), culoare gri, cu 2 romi şi unul face semne disperate să opreşti. Fac parte din acei japcangii care încearcă să te prostească să le oferi bani sau bunuri, chiar să îţi fure din maşină. O să anunţ şi poliţia locală să facă o verificare", a anunţat un şofer din Constanţa pe Facebook. Comentariile nu au întârziat să apară, şi alţi şoferi relatând că au trecut prin experienţe similare: "Azi (vineri, 17 iulie - n.r.) orele 14.00 - 14.30, la fel. Un BMW negru cu număr de Brăila era oprit pe podul de la Doraly, imediat cum urcai curba ce înconjoară parcul. Ocolindu-i, mi-au făcut semn să opresc! S-a deschis sezonul la fraiereli pe stradă, aveti grijă" sau "Este clanul cunoscut şi ca little diesel. De obicei îl întâlneşti pe Centura Bucureşti şi pe Valea Oltului".

Totodată, reamintim şi de metoda cunoscută în străinătate ca „Insurance Scam” care, se pare, a ajuns şi la Constanţa!

Este vorba despre o escrocherie pusă în aplicare de anumiţi indivizi pentru a se alege cu bani. Mai exact, o persoană stă pe trotuar şi urmăreşte circulaţia rutieră, arucându-se pe carosabil pentru a se lovi de un autoturism, atunci când acesta se apropie cu viteză redusă, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol, normal! Ulterior, aşa-zisa persoană vătămată cere bani şoferului pentru a evita drumurile la Poliţie şi instanţele de judecată. Pe internet există multe imagini video surprinse în trafic, chiar şi compilaţii cu astfel de încercări, cel mai des întâlnite fiind în Rusia. Se pare că de muncă au avut şi persoanele de etnie romă din cartierul Palas, care au răsfoit internetul şi s-au pus pe treabă. Citeşte DETALII şi vezi video AICI!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218