REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENȚIE, constănțeni! EVITAȚI să IEȘIȚI din CASĂ, vine CANICULA!

ATENȚIE, constănțeni! EVITAȚI să IEȘIȚI din CASĂ, vine CANICULA!

Replica API 3 iulie 2020 | 00:22 1404

Vreme caniculară la malul mării! Specialiștii avertizează constănțenii și turiștii din stațiunile de pe litoralul românesc să evite cât mai mult expunerea la soare în anumite intervale. În afară de asta, hidratarea, evitarea consumului de alcool și vestimentația contează cel mai mult.

După o perioadă în care vremea s-a arătat capricioasă la malul mării, cu ploi puternice, iată că soarele şi-a făcut apariţia. Conform meteorologilor, vremea la malul mării va fi caniculară în acest weekend așa că cei care merg la plajă trebuie să respecte mai multe reguli, pentru a evita neplăcerile. Specialiștii recomandă a se evita ieşirile în mijlocul zilei, la orele de vârf, şi să se aibă în vedere o hidratare corespunzătoare, haine adecvate şi evitarea băuturilor alcoolice şi pe bază de cofeină.

Cum se evită insolațiile și arsurile solare?

Specialiștii au oferit mai multe sfaturi pentru a evita evenimentele neplăcute din cauza căldurii. „Razele ultraviolete sunt cele mai puternice între orele 11 și 16. În măsura posibilităților trebuie să se limiteze expunerea la soare în această perioadă a zilei. Umbra furnizează o bună protecție împotriva soarelui. Folosiți în același timp și alte măsuri de protecție: pălărie, haine pentru protecție, ochelari de soare și produse pentru protecție solară. Îmbrăcămintea cea mai adecvată este cea care acoperă o suprafață cât mai mare a pielii, precum pantaloni, fuste lungi, cămăși cu mânecă lungă și pălărie” transmit specialiștii în domeniu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367