REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Atenție! De Black Friday, aceeași țeapă, indiferent de an

Atenție! De Black Friday, aceeași țeapă, indiferent de an

Victor ROTARU 28 octombrie 2022 | 00:00 1752

Cu o lună avans, Black Friday-ul a început pe 27 octombrie în mai multe magazine care se ocupă cu comercializare produselor electronice. Evenimentul, preluat din Statele Unite, stârnește foarte multă agitație, întrucât este perioada din an cu cele mai multe reduceri, sau cel puțin așa se vehiculează. Anul acesta, conform produselor de pe site-urile de specialitate, regăsim și câteva reduceri, dar și situații atipice.


În țările occidentale, Black Friday-ul durează o singură zi, fiind organizat în ultima vineri din noiembrie, de aici și numele. Românii sunt în general inventivi, așa că au ajuns la concluzia că o lună de reduceri este mai bună decât o singură zi. Numai că reducerile prezentate de magazinele care se ocupă cu comercializarea produselor electronice, nu sunt tocmai reduceri. Cu toate că unele produse au un preț ceva mai scăzut, mai multe produse din cele selectate pentru a vedea cu adevărat dacă este vorba de reduceri sau nu, nu mai au nici măcar reducerile de cu o zi înainte de Black Friday.


Fenomenul Black Friday a început în SUA, și a apărut ca o necesitate a magazinelor ce se ocupă cu vânzarea de produse electronice să scape de produsele mai vechi, pentru că în general în perioada iernii, apar noile modele de produse tehnologice.

Reduceri sau înșelătorie?

Cu siguranță, printre cele mai vânate produse de Black Friday sunt telefoanele. La mărcile de top, precum APPLE sau Samsung, cel puțin la ultimele modele apărute, nu sunt sesizate prea multe reduceri. Printre singurele reduceri ale bradului APPLE, se regăsesc la un iPhone 13, care beneficiază de 250 de lei reducere. Pe cealaltă parte, la telefoanele Samsung, modelele Z Fold4 și Z Flip4, au reduceri ceva mai substanțiale, Z Flip4 beneficiind de o reducere de 1600 de lei, poate cel mai redus articol de pe site.


Si laptopurile fac parte din articolele cele mai căutate de Black Friday. Și aici se regăsesc câteva produse reduse față de zilele trecute, dar cazurile de creștere a prețurilor sunt mai des întâlnite. Dacă pe 26, cu o zi înainte de Black Friday, ASUS ROG Strix costa 3649 de lei, beneficiind de o reducere, în ziua de debut a Black Friday-ului, același laptop costa 3.799 de lei.


La fel ca  în cazurile laptopurilor, si prețul televizoarelor pare să fie unul umflat, decât redus. Dacă pe 26 octombrie unul dintre televizoarele Vortex costa 496 de lei, de Black Friday, acesta poate fi achiziționat cu 679 de lei. În același caz aflându-se un model de televizor Vortex, care pe 26 octombrie putea fi achiziționat la prețul de 647 de lei, iar pe 27 octombrie cu 799 de lei.  Aceeași situație fiind întâlnită și în cazul mașinilor de spălat rufe. Pe 26 octombrie, o mașină de spălat rufe de la LG costa 2.199, iar pe 27 octombrie, aceasta valora 2.399. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine zice ala e ! si tu platesti bani la stat sa tii in carca trantorii de la oficiul concurentei sau protectia consumatoruluui!
0
0
dar si radetul aceeasi teapa indiferent de an, luna sau zi. nu avem apa calda de o saptamana, nu ni se da nicio explicatie, toti sunt mucles, ei isi incaseaza salariile si noi suntem torturati cu apa rece
2
0
In fiecare minut se naste un p***t e pacat sa nu te folosesti de el
1
1
Anul trecut ANPC a amendat Altex pentru astfel de practici. Dar ce sa vezi... directorul a fost demis imediat...Omul provenea din companii private. Despre asta vorbim.
6
0
Nu ne obliga nimeni sa cumparam, nu ne impiedica nimeni sa ne informam. Dar, anumite institutii, precum Oficiul concurentei ,dorm in bocanci. Despre Protectia consumatorului ,ca si inexistenta. Cine nu casca ochii...E criza,monser!
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218